eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Madarak a jeges Balatonban Szántódnál 2018. február 28-án.
Nyitókép: Jánossy Gergely

Nagy meglepetések a Balatonnál

Összesen 2,08 milliárd forintból fejleszthetnek az idén 67 balatoni önkormányzati strandot.

A Kisfaludy2030 Zrt. strandfejlesztési program harmadik részeként 3 milliárd forintos támogatást ítéltek oda. A Balatontipp arról írt, hogy tavaly ősszel még 5 milliárd forint kiosztásáról volt szó.

A pénz többségét balatoni strandok kapják, de 752 millió forint támogatást ítéltek oda a Velencei-tónál, a Tisza-tónál, a Duna- illetve a Tisza-parton lévő 22 strand fejlesztésére is.

A portál úgy tudja, a vissza nem térítendő pénzzel elsősorban a vizesblokkok korszerűsítését, reklámfelületet is biztosító szabadtéri öltözőkabinok, zuhanyzók telepítését, “egységes arculati tájékoztató eszközök” kialakítását vízbejáró lépcsők, parti és úszó napozóstégek létesítését segítik.

A cél az, hogy a strandolók már az idei szezonban használhassák a fejlesztéseket, de az üzemeltetőktől úgy tudja a portál, hogy erre csak az egyszerűbb ügyekben lehet számítani. Csak a szezon után várható, hogy az építkezésekkel is járó fejlesztések elkezdődjenek. A támogatási szerződések is ennek megfelelően november végégig vagy az év végéig adnak időt a befejezésre.

A balatoni strandok közül a legnagyobb összeget, 85 millió forintot a balatonfüredi önkormányzat tulajdonában lévő Füred kemping területén működő Széchenyi strand kapta, amelyik már korábban is ilyen jól szerepelt egy másik támogatási programban. A második helyen a kenesei üzemeltetésben működő, de Balatonakarattyán lévő Bezerédj strand áll 77 millió forintos összeggel. A harmadikon pedig a balatongyöröki községi strand 75 millió forintos támogatással.

Nincs a támogatottak között Balatonalmádi, Balatonfűzfő és Siófok.

A teljes lista a Balatontipp oldalán megnézhető.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×