eur:
394.07
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, az Operatív Testület tagja beszél a Budapesti Tavaszi Vásár és Hagyományőrző Fesztiválról tartott sajtótájékoztatón a belvárosi Városháza parkban 2019. április 11-én. Magas minőségű kézműves termékekkel, tematikus gasztronómiai hetekkel, családi és kulturális programokkal várja a látogatókat idén is a Budapesti Tavaszi Vásár a Fővám téren, a Deák téren, a Városháza parkban és új helyszínként a Duna-korzón április 28-ig.
Nyitókép: Mohai Balázs

Bán Teodóra reagált a főváros döntésére

A Szabad Tér Színház eddigi ügyvezetője elárulta, milyen feltételek mellett vállalná a feladatot.

A közgyűlés által megszavazott kettős ügyvezetést nem tudom elfogadni – mondta a Népszavának Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház eddigi ügyvezetője.

Hozzátette:

ha két önálló cég irányítaná a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot és Városmajori Szabadtéri Színpadot, akkor a margitszigeti helyszín irányítását vállalja.

Emellett szeretné, ha hat hónappal meghosszabbítanák a március elsején lejáró mandátumát, hogy a mostani nyári szezont, amit előkészített, még az eredeti tervek szerint le tudja bonyolítani.

Bán Teodóra jelezte, ezt nem ultimátumnak, hanem logikus és gyakorlatban működő konstrukciós javaslatnak szánja.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán zárt ülésen döntött arról, hogy a jövőben kettős vezetése lesz a Szabad Tér Színháznak. A Margitszigeti Szabadtéri Színpadot Bán Teodóra, a Városmajori Szabadtéri Színpadot Benkő Nóra irányítja majd.

Korábban Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: a kormány felfüggeszti a színházak finanszírozásáról szóló tárgyalásokat a fővárossal, ha a Fővárosi Közgyűlés szerdán úgy dönt, hogy nem Bán Teodórát, hanem Benkő Nórát választja meg a Szabad Tér Színház ügyvezetőjévé.

A Szabad Tér Színház vezetésére beadott pályázatokat elbíráló szakmai bizottság tagjai azt közölték, hogy Bán Teodóra adta be a legjobb pályázatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×