eur:
395.3
usd:
372.43
bux:
66458.96
2024. április 16. kedd Csongor
Személygépkocsik haladnak a 8-as főút Várpalota várost elkerülő új szakaszán, amelyet március 9-én adtak át a gépjármű-forgalomnak.  MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Újabb fontos lépés a balatoni dugók vége felé

Régen várt fejlesztés a veszprémi elkerülő négysávosítása, a kivitelezőt augusztusban kezdték keresni, mostanra eldőlt, ki építhet.

Az uniós közbeszerzési értesítőből kiderül: a Strabag Építő Kft. fogja elvégezni munkát a beruházás első ütemén mintegy 25,84 milliárd forintból a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) megbízásából - írta a magyarepitok.hu.

A 8-as főút Veszprémet elkerülő szakasza a litéri csomópont és a budapesti csomópont között jelenleg is négysávos. A budapesti csomópont és a balatonalmádi leágazás között viszont csak háromsávos az elkerülő. Az almádi és a füredi elágazás közötti 1 km-en újra négysávos, ám azután az elkerülő nyugati végét jelentő csatári csomópontig közel 6 kilométeren keresztül már csak kétsávos.

A Strabag által vállalt fejlesztés a várostól a város déli részén fekvő füredi csomópont és a Veszprémtől keletre található litéri csomópont között zajlik le.

Azért is különösen fontos az építkezés, mert a Balaton északi partjára tartó autósok nagy forgalmat jelentenek, ettől pedig rendszeresen dugók alakulnak ki. Az új út ezeket szünteti majd meg. Veszprém számára azért is fontos a fejlesztés, mert 2022-ben kézilabda Európa-bajnoki mérkőzéseknek ad otthont a város, 2023-ban pedig Veszprém lesz Európa kulturális fővárosa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×