INFORÁDIÓ 
2020. április 1. szerda
Hugó

ellenőrzés

tréler

szabálysértés

Eszement, ahogy egyik-másik külföldi tréleres közlekedik – videó

Eszement, ahogy egyik-másik külföldi tréleres közlekedik – videó

Infostart

Az M30-as és az M3-as autópálya Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán intézkedtek több szabályszegővel szemben a járőrök.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály és a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei hajtottak végre fokozott ellenőrzést a napokban az M30-as és az M3-as autópálya Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán – tájékoztatott a rendőrség.

Az ellenőrzés elsődlegesen a külföldi gépjárműszállító járműszerelvények ellenőrzésére irányult. Ennek során a rendőrök 20 román, ukrán, illetve bolgár trélert ellenőriztek, amelyek közül 13 esetben szabálytalanságot tártak fel (sebességtúllépés, nem megfelelő műszaki állapot, vontatási szabályok megsértése).

Két román járműszerelvény úgy közlekedett, hogy az egyik esetben csaknem egy tonnával, a másik esetben hat mázsával volt több a megengedett legnagyobb össztömeg. Ezen túlmenően a

rakományuk sem volt megfelelően rögzítve, továbbá az utóbbi jármű a legnagyobb megengedett 80 kilométer per óra sebesség helyett 120 kilométer per óra sebességgel közlekedett.

A két román sofőrt a járőrök előállították a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol a hatóság – azonnal meghozott – elsőfokú határozatában a szabálysértőket három, illetve négy hónapra eltiltotta a járművezetéstől és pénzbírsággal is sújtotta.

A rendőrök természetesen egyéb járművezetőket is ellenőriztek, amelyek során további 25 esetben tártak fel különféle jogsértéseket (engedély nélküli járművezetés, kézben tartott mobiltelefon használata, előzési tilalom figyelmen kívül hagyása, stb).

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazzák

az azonnali intézkedés és hatósági eljárás elvét

a közlekedés biztonsága érdekében.

Nyitókép: Police.hu
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018