INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 18. péntek
Diána

laposa bence

balatoni kör

balaton

A Szent Mihály-kápolna Vonyarcvashegynél 2018. május 16-án este. A néphit szerint a kápolnát 1729-ben emelték, a pusztító balatoni viharból megmenekülő 40 halász emlékére.

Laposa Bence: újra kell gondolni a Balatont

Infostart

A Balatonnál már felesleges a fürdési lehetőséget reklámozni, inkább a többi vonzó programlehetőségre kell a jövőben felhívni a figyelmet – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Laposa Bence badacsonyi borász, a Balatoni Kör elnöke.

A Balatoni Kör elnöke szeptemberben, a nyári szezon végén beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában, és azt hangsúlyozta, hogy szerinte nem őszi meg tavaszi szezont kell létrehozni a balatoni régióban. Inkább azon dolgoznak, hogy ha valaki bármikor hétvégi szabadidős programon gondolkodik, akkor az egyik első lehetőségként a Balaton jusson az eszébe. A badacsonyi borász úgy látja, a prioritások között a sokadik helyre tenné a fürdőrégiót.

"Nagyon egyszerű oka van:

ahhoz, hogy 35 fokban valaki bemenjen a vízbe és megfürödjön, túl nagy marketingaktivitásra nincs szükség.

Tehát még a kiemelt hónapokban is sokkal inkább azt kellene megmutassuk, hogy a fürdésen kívül mit tud még csinálni a vendég" – mondta.

Laposa Bence szerint a Balaton Magyarországon Budapesttel egyenrangú gasztronómiai régió, messze a legtöbb jó színvonalú, izgalmas étteremmel a főváros után. Kiemelt vonezerőként említette a borász, hogy a balatoni meghatározó borrégiója az országnak, a kirándulóturizmusban az egyik legelkapottabb régió, a szabadidősportokat tekintve pedig a legfrekventáltabb célpont", szinte nincs olyan hétvége, hogy ne lenne ott futó-, kerékpár- vagy triatlonverseny.

"Nagyon aktív kulturális kínálattal, fantasztikus történelmi tájjal, épületekkel, hagyományokkal rendelkezik a tó és a szűkebb környéke; nekünk a régiót ezek mentén kell tudni definiálni" – tette hozzá Laposa Bence. Ehhez még szerinte a vízfelület adta lehetőségek, a vízi sportok, a vitorlázás is fontosak.

A teljes beszélgetést alább megtekintheti, meghallgathatja.

Nyitókép: MTI/Varga György
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018