eur:
392.5
usd:
367.4
bux:
66214.52
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay.com

Orrfacsaró bűz terjeng egy alföldi városban, nincs pénz megoldani

Kalocsa nem tud úrrá lenni a csatornaszagon, pedig az illetékesek is tudják, mi a baj.

A volt városatya, Bolvári Ferdinánd, a leginkább problematikus terület önkormányzati képviselője a tavalyi év utolsó képviselő-testületi ülésén jelezte, hogy lassan állandósul az elviselhetetlen csatornaszag. Mint a Baon.hu tudósításából kiderül, Bolvári a vízművektől sem kapott megnyugtató híreket.

A bűz elsősorban a Rákóczi Ferenc utca környékén jelentkezik. Erre húzódik a Géderlak, Uszód és Foktő szennyvizét összegyűjtő és elvezető rendszer.

Ennek a szennyvíznek az elvezetési sebessége igen lassú: körülbelül két nap alatt ér le a falvakból, és - különösen melegebb időben - hamar megerjed.

A cég az aknafedelek fóliás lezárásával próbálja megoldani a problémát, de ezek a fedések néha megsérülnek, elcsúsznak.

Volna pedig megoldás a hozzáértők szerint: egy úgynevezett biofilter, illetve egy nitrátadagoló beépítése, de ezekre nem áll rendelkezésre pénz.

A bűz azért jön ki a csatornafedlapokon, mert a csatorna átmérőjéhez képest annyira alacsony a mostani "futtatási mélység", hogy a szerves anyagok leülepednek, majd bomlani kezdenek a csatornafalakon. A légköri viszonyok változásával ennek az iszapnak a szaga jut felszínre.

Ha sok eső esik, nincs akkora gond, de erre nem lehet alapozni a helyiek szerint.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×