INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 19. szombat
Vilhelmina

magyar közlöny

hosszú hétvége

2020

Két okból sem túl szerencsés a 2020-as naptár

Két okból sem túl szerencsés a 2020-as naptár

Kevés hosszú hétvége lesz 2020-ban, március 15. és mindenszentek is vasárnapra esik.

2020-ban 254 munkanap,104 hétvégi nap, 112 munkaszüneti nap, ezen belül pedig 8, munkanapra eső ünnepnap, 2 pihenőnap és 2 szombati munkanap lesz.

Március 15. vasárnapra esik,

ekkor nem lesz hosszú hétvége.

A nagypéntek ünnepnappá nyilvánítása miatt azonban április 10-étől húsvéthétfőig (április 13.) a többségnek nem kell dolgozni.

Május 1. péntekre esik, ezért akkor is lesz három munkamentes nap, ahogyan értelemszerűen a június 1-jei pünkösdhétfő nek köszönhetően is.

Augusztus 20., az államalapítás ünnepe csütörtökre esik, az utána következő péntek pihenőnap lesz. Augusztus 21-ét 29-én, szombaton kell majd ledolgozni.

Október 23. péntekre esik, akkor háromnapos pihenésre van kilátás,

november 1., mindenszentek ünnepe viszont vasárnap.

December 24. pihenőnap, de 12-én, szombaton le kell dolgozni, a kormány ktart amellett, hogy nem nyilvánítja munkaszüneti nappá a szenteste napját. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter 2018 novemberében így indokolta meg ezt: "0,2-0,3 százalékos növekedési ára is lehet egy ilyen napnak, ezért azt tartjuk helyesnek, ami korábban gyakorlattá vált, hogy egyes napokat korábban le lehet dolgozni, ezáltal vonható össze szabadság. Megértést kérünk".

Az ünnepnapok, a pihenőnapok és a plusz munkanapok rendjét A munka törvénykönyve alapján a pénzügyminiszter határozza meg. Varga Mihály rendelete szilveszter este jelent meg a Magyar Közlönyben.

Egy másik, korábbi kormányrendelet alapján a 180 napos tanév június 15-ig tart, ez egy hétfői nap. A téli szünet e hét vasárnap ér véget. A tavaszi szünet április 8-án, szerdán kezdődik, és a következő hét szerdájáig tart.

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

Hosszú hétvégék 2020-ban
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018