eur:
393.36
usd:
367.69
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
A bővítés és átépítés alatt álló miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gyermekegészségügyi központja 2019. április 3-án. A kórházban megkezdődött a gasztroenterológia és a gyermekegészségügyi központ intenzív osztályának bővítése, valamint egy központi raktár és új parkolóhelyek építése.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Emberi test tiltott felhasználása miatt nyomoznak a miskolci kórházban

Hűtlen kezelés és költségvetési csalás gyanúja miatt is nyomoznak a megyei kórházban – közölte a legfőbb ügyész.

Legalább négy komoly bűncselekmény gyanújával vizsgálódik az adóhivatal és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház működésével kapcsolatban – derül ki abból a levélből, amit Polt Péter legfőbb ügyész küldött a szocialista Bangóné Borbély Ildikó kérdésére, és a Népszava közöl.

Az MSZP-képviselő kérdéseit az Esti Újság korábbi cikke táplálta, a lap szerint azért indult nyomozás az intézményben, mert felvetődött annak a gyanúja, hogy engedély nélkül végeznek mesterséges megtermékenyítést.

Polt Péter részletes választ adott, közlése szerint összesen négy, tavaly és idén megkezdett hatósági eljárás zajlik:

  • Az NNI az emberi test tiltott felhasználása (2019) és különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés (2018) miatt nyomoz.
  • A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás (2018) miatt vizsgálódik.
  • A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság pedig maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés (2019) és más bűncselekmények miatt folytat eljárást.

Mindegyik nyomozás felderítési szakaszban van, és gyanúsítotti kihallgatás még egyik esetben történt – a vádhatóság ugyanis csak a kihallgatás után veszi át az eljárások felügyeletét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×