INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 4. kedd
Dominika, Domonkos

orbán viktor

önkormányzati választás

borkai zsolt

szexbotrány

Orbán Viktor: mindenkit megérint az ilyesmi

Orbán Viktor: mindenkit megérint az ilyesmi

Infostart

Az önkormányzati választást megnyerte a Fidesz, de érzékeny veszteségeket szenvedett el főként néhány nagyvárosban és Budapesten - mondta a miniszterelnök a HírTV-nek. Beszélt a Borkai Zsoltról napvilágra került videóról, a Fidesz előtt álló feladatokról és a törökországi helyzetről is.

Orbán Viktor interjút adott a Hír Televíziónak Balatonalmádiban, a kormánypártok kihelyezett frakcióülése előtt. Az önkormányzati választást értékelve elmondta: összességében a Fidesz egymillió nyolcszázezer szavazatot kaphatott, az ellenzék pedig jóval kevesebbet, ezért a következő időszakban ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretne látni, mint az előző 9 évben, mert megvan ehhez a támogatás.

"Ami Budapestet illeti, el kell fogadni az emberek döntését: volt egy Demszky-korszak, volt egy Tarlós-korszak, és most az emberek úgy döntöttek, hogy jöjjön valami más. Nyilván abban a reményben szavaztak Karácsony Gergelyre, hogy jobban fogja kormányozni a fővárost, mint ahogy Tarlós István tette - nekem csak az a dolgom, hogy egy esélyt kaphasson erre, és megadjam az ehhez szükséges feltételeket. Tehát azokat a megállapodásokat, amelyeket Tarlós Istvánnal megkötöttem, érvényben és hatályban fogjuk tartani" - mondta a kormányfő. Hozzátette: az a dolgom, hogy együttműködjek az emberek érdekében Karácsony Gergellyel.

A választások eredményét befolyásolhatták Orbán Viktor szerint a Borkai Zsoltról napvilágra került felvételek. "Mindenkit megérint az ilyesmi, hiszen mindenkit megdöbbent és megráz, és valamilyen hatást biztosan kiváltott. Nem dolgom, hogy egyetlen magyar állampolgár vagy bármelyik magyar politikus élete fölött pálcát törjek, de egy kötelességem volt és van: én vagyok a Fidesz elnöke, és világossá kell tenni, hogy bizonyos dolgok nem férnek bele. Le kell vonni a konzekvenciákat, ezért Borkai Zsolt el is hagyta a mi közösségünket" - mondta Orbán Viktor.

Azt mondta, lemondatni a választás előtt nem lehetett Borkai Zsoltot sem senki mást, mert ha így tettek volna, a győrieknek nem lett volna választási lehetőségük, ugyanis csak egy jelölt maradt volna. Ezért meg kellett várnunk, hogy a győriek "elmondják" a véleményüket, és utána lehetett lépni. "Nekem mint pártelnöknek cselekednem kellett, megtettem, amit ilyenkor evidensen cselekedni kell".

A frakcióülésen a pártelnök a Fidesz előtt álló feladatokról fog beszélni. "Három fontos csomópontja van az előttünk álló hónapok politikai munkáinak. Az első a családvédelmi akcióterv végrehajtása, esetleg új elemekkel való kiegészítése. A második a gazdasági növekedés fenntartása, mert ezen múlik a munkahelyek száma és a béremelkedés mértéke. (...) A harmadik pedig a Magyar Falu program pénzügyi kereteinek, formáinak megerősítése, mert óriási iránta az érdeklődés. Ehhez felhatalmazást fogok kérni a Parlamenttől" - mondta Orbán Viktor.

A magyar álláspont azért különbözik a brüsszelitől Törökország hadművelete kapcsán, mert a magyar nemzeti érdek szerint arra kell figyelemmel lenni, hogy Szíriából több mint 3 millió ember (migráns, menekült) ment át Törökországba, ahol most eldönthetik, merre indítják őket: vagy visszaviszi Szíriába, vagy Európa felé küldi őket. Utóbbi esetben meg fognak jelenni a magyar határnál. Úgy vélte, az EU-nak pénzt kellene küldenie Törökországnak, hogy megépíthessék azokat a városokat Szíria területén, ahova visszaviheti a szír embereket.

Nyitókép: HírTV
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018