eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Új gazdát kap a felsőoktatás, új felelőst a közoktatás

Számos, az oktatással kapcsolatos változásról döntött a kormány, ezekről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt pénteken.

A kormány úgy döntött, hogy a felsőoktatás irányítása az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM) kerül - mondta Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy a kormány szerint így lesznek biztosítottak a kutatás és innováció hatékony irányításának feltételei. "Mindenki egyetértett abban, hogy jobb, ha egy kézben van a felsőoktatás irányítása, és több érv szól amellett, hogy oda kerüljön, ahol a kutatás-fejlesztés és az innováció van" - mondta Gulyás Gergely. A felsőoktatást továbbra is Bódis József államtitkár irányítja.

A miniszter arról is beszélt, hogy a Corvinus-egyetem modellje próba, de vannak korlátai annak, hogy mennyiben alkalmazható az más intézményeknél. Ugyanakkor

a kormány vizsgálta, hogy szükség van-e modellváltásra a felsőoktatásban.

Gulyás Gergely elmondta még: az aktuális komoly feladatok indokolják, hogy a közoktatást ismét államtitkár felügyelje; a közoktatási területet megerősítik azáltal, hogy Maruzsa Zoltán államtitkári rangban fogja felügyelni.

Ezek a változások legkésőbb szeptember 1-jén életbe lépnek.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×