INFORÁDIÓ 
2020. január 27. hétfő
Angelika

oktatás

gulyás gergely

felsőoktatás

közoktatás

itm

Új gazdát kap a felsőoktatás, új felelőst a közoktatás

Új gazdát kap a felsőoktatás, új felelőst a közoktatás

Infostart

Számos, az oktatással kapcsolatos változásról döntött a kormány, ezekről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt pénteken.

A kormány úgy döntött, hogy a felsőoktatás irányítása az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM) kerül - mondta Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy a kormány szerint így lesznek biztosítottak a kutatás és innováció hatékony irányításának feltételei. "Mindenki egyetértett abban, hogy jobb, ha egy kézben van a felsőoktatás irányítása, és több érv szól amellett, hogy oda kerüljön, ahol a kutatás-fejlesztés és az innováció van" - mondta Gulyás Gergely. A felsőoktatást továbbra is Bódis József államtitkár irányítja.

A miniszter arról is beszélt, hogy a Corvinus-egyetem modellje próba, de vannak korlátai annak, hogy mennyiben alkalmazható az más intézményeknél. Ugyanakkor

a kormány vizsgálta, hogy szükség van-e modellváltásra a felsőoktatásban.

Gulyás Gergely elmondta még: az aktuális komoly feladatok indokolják, hogy a közoktatást ismét államtitkár felügyelje; a közoktatási területet megerősítik azáltal, hogy Maruzsa Zoltán államtitkári rangban fogja felügyelni.

Ezek a változások legkésőbb szeptember 1-jén életbe lépnek.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018