INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

szentendrei út

óbuda

bkk

feljelentés

tarlós istván

Járművek haladnak a III. kerületi Szentendrei úton, a Mátyás király úti kereszteződés közelében 2019. július 22-én. Ezen a napon megkezdik a Szentendrei út Mátyás király út és Pünkösdfürdő utca közötti szakaszának felújítását. A tervek szerint a felújítás 2020 tavaszáig tart.

Két ok miatt tettek feljelentést a Szentendrei út felújítása ügyében

Egy óbudai lakos feljelentése miatt a főpolgármester úgy döntött, hogy elhalasztják a Szentendrei út felújítását. A BKK pénteki közleménye szerint hétfőn kezdődött volna a Szentendrei út rekonstrukciója a Mátyás király út és a Pünkösdfürdő utca között.

A főpolgármester egyeztetve a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatójával elhalasztotta a Szentendrei út felújítását - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. A városháza kiemelte, hogy egy magát civilnek valló óbudai lakos feljelentette az ügyészségen az engedélyt kiadó III. kerületi önkormányzatot. A munkálatokat a vizsgálat lezárása után kezdi a BKK. A Főpolgármesteri Hivatal szerint a Szentendrei út felújítása közhasznú beruházás, ha a feljelentő pontatlan információkat közölt az ügyészséggel, annak következménye lehet.

Időközben az Indexnél jelentkezett az a magánszemély, aki a feljelentést tette. Elmondta, hogy nem Óbudát jelentette fel. Alapvetően a BKK által kiadott kivágási engedély végrehajtásának felfüggesztetését kérte az ügyészségtől. Két ok miatt:

  • Az egyik szerint az engedélyezési eljárás megindításáról nem tettek közzé hirdetményt és a meghozott határozatot, így az érintett nyilvánosságot az eljárásból kizárták.
  • A másik ok szerint az eljáró hatóság megsértette a tényállás tisztázási kötelezettségét, és ugyancsak megsértette a szakszerűség követelményét is.

Ugyanis a tervezett művelet - közművezeték-csere - több műszaki, illetve kertészeti szakember véleménye szerint elvégezhető lenne a fák eltávolítása nélkül is. A hatóság azonban nem kért be a kérelmezőtől a fákat kímélő alternatív kiviteli tervet.

A BKK pénteki közleménye szerint hétfőn kezdődött volna a Szentendrei út felújítása a Mátyás király út és a Pünkösdfürdő utca között. A főpolgármester tételesen vizsgáltatta felül a területen található fák állapotát

Azt írták: a területen az útépítés miatt 25 fa eltávolítása elkerülhetetlen, ehhez rendelkezésre állnak a jogerős engedélyek. A felújítás területére eső, azonban az útfelújításban nem érintett, vegyes egészségi állapotú 36 fával összefüggésben Tarlós István főpolgármester arra utasította a beruházást lebonyolító BKK-t, hogy a Főkerttel közösen újra, tételesen vizsgáltassa felül ezen fák állapotát, hogy minél kevesebbet kelljen kivágni. A pénteki közlemény szerint jövő tavaszig tart a felújítás, amelynek keretében az útszakaszt újraaszfaltozzák, ahol szükséges, teljesen új útpályaszerkezet épül, rendezik a parkolási helyzetet, a közvilágítást, a vízelvezetési rendszert és a zöldfelületeket

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Kapcsolódó hang

Összefoglaló
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018