INFORÁDIÓ 
2019. december 6. péntek
Miklós

bús balázs

óbuda

felújítás

szentendrei út

Csúcsforgalom a főváros III. kerületében, a Szentendrei úton. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!

Nagy felújítás indul az egyik legforgalmasabb úton

Infostart / InfoRádió

Hétfőn megkezdik Budapest III. kerületében a Szentendrei út felújítását a Mátyás király út és a Pünkösdfürdő utca között.

A Fővárosi Önkormányzat finanszírozásával a Pünkösdfürdő utca és a Mátyás király út között,

1075 méter hosszon újítják fel a Szentendrei utat, továbbá az Ürömi út Szentendrei útba torkolló 50 méteres szakaszát és az ott található orvosi rendelő előtti teret.

A felújítás során az útszakaszt újraaszfaltozzák, ahol szükséges, teljesen új útpályaszerkezet épül, rendezik a parkolási helyzetet, a közvilágítást, a vízelvezetési rendszert és a zöldfelületeket is.

Utóbbival kapcsolatban a BKK hangsúlyozta, a területen az útépítés miatt 25 fa eltávolítása elkerülhetetlen, ehhez rendelkezésre állnak a jogerős engedélyek. A felújítás területére eső, azonban az útfelújításban nem érintett, vegyes egészségi állapotú 36 fával kapcsolatban Tarlós István főpolgármester arra utasította a beruházást lebonyolító BKK-t, hogy a Főkerttel közösen újra, tételesen vizsgáltassa felül ezen fák állapotát, hogy minél kevesebbet kelljen kivágni. A fák megőrzéséről a III. kerületi önkormányzat is tárgyalt a BKK-val - olvasható a közleményben.

A felújítás 2020 tavaszáig tart.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Kapcsolódó hang

Bús Balázs
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018