eur:
370.97
usd:
344.70
bux:
46850.16
2023. június 2. péntek Anita, Kármen
Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje (b4) sajtótájékoztatót tart az őszi önkormányzati választásról Budapesten, a Szabadság híd pesti hídfőjénél 2019. július 5-én. Mellette Béres András, a Párbeszéd óbudai képviselője, Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja, Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció (DK) fővárosi közgyűlési képviselője, Molnár Zsolt, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) budapesti választmányának elnöke, Élő Norbert, a DK budapesti koordinációs tanácsának tagja, Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke és Kanász-Nagy Máté, a Lehet Más a Politika (LMP) országos elnökségének titkára (b-j). Hat ellenzéki párt, az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum megállapodott arról, hogy az őszi önkormányzati választáson közösen támogatott jelölteket indítanak az összes budapesti kerületben.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Fordulat a fővárosi ellenzéki megállapodás után

Két kerületben mégis indít saját polgármester-jelöltet a Jobbik.

A hat ellenzéki párt pénteki sajtótájékoztatóján nem derült ki, csak utólag, a Párbeszéd közleményében szerepel, hogy az együttműködés keretében

a Jobbik két budapesti kerületben saját jelöltet állít.

Az V. kerületben Losonczy Pál, a XX. kerületben Bencsik János indul majd, a közös ellenzéki jelölttel szemben is.

Az V. kerületben az MSZP-s Tüttő Kata a közös jelölt, a XX. kerületben pedig még nem nevezték meg, hogy ki indulhat,, miután Szabados Ákos korábbi MSZP-s polgármester élvezheti a Fidesz támogatását.

Az ellenzéki megállapodás része, hogy a XXIII. kerületben a Jobbik állít jelöltet, Berecki Miklós személyében.

Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke a hvg.hu-nak azt mondta, az ellenzéki pártok úgy látják, a győzelmi esélyt növeli, ha három kerületben a Jobbik is indul.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Az amerikai képviselőház szerdán késő este megszavazta az adósságplafon felfüggesztéséről szóló törvényjavaslatot, és ezzel a szenátus elé terjesztette azt. A lépés óvatos optimizmust hozott a piacokra, az ázsiai tőzsdék jellemzően emelkedtek, és az európai börzéken is mérsékelt emelkedés látszott, és az USA-ban is javult a hangulat. A hazai részvénypiacon a magyar kormány tegnap este bejelentett lépéseire reagált a magyar tőzsde.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×