eur:
392.82
usd:
366.04
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje (b4) sajtótájékoztatót tart az őszi önkormányzati választásról Budapesten, a Szabadság híd pesti hídfőjénél 2019. július 5-én. Mellette Béres András, a Párbeszéd óbudai képviselője, Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja, Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció (DK) fővárosi közgyűlési képviselője, Molnár Zsolt, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) budapesti választmányának elnöke, Élő Norbert, a DK budapesti koordinációs tanácsának tagja, Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke és Kanász-Nagy Máté, a Lehet Más a Politika (LMP) országos elnökségének titkára (b-j). Hat ellenzéki párt, az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum megállapodott arról, hogy az őszi önkormányzati választáson közösen támogatott jelölteket indítanak az összes budapesti kerületben.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Fordulat a fővárosi ellenzéki megállapodás után

Két kerületben mégis indít saját polgármester-jelöltet a Jobbik.

A hat ellenzéki párt pénteki sajtótájékoztatóján nem derült ki, csak utólag, a Párbeszéd közleményében szerepel, hogy az együttműködés keretében

a Jobbik két budapesti kerületben saját jelöltet állít.

Az V. kerületben Losonczy Pál, a XX. kerületben Bencsik János indul majd, a közös ellenzéki jelölttel szemben is.

Az V. kerületben az MSZP-s Tüttő Kata a közös jelölt, a XX. kerületben pedig még nem nevezték meg, hogy ki indulhat,, miután Szabados Ákos korábbi MSZP-s polgármester élvezheti a Fidesz támogatását.

Az ellenzéki megállapodás része, hogy a XXIII. kerületben a Jobbik állít jelöltet, Berecki Miklós személyében.

Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke a hvg.hu-nak azt mondta, az ellenzéki pártok úgy látják, a győzelmi esélyt növeli, ha három kerületben a Jobbik is indul.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×