eur:
392.26
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Liget Budapest projekt keretében felépült Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületének átadásán 2019. május 14-én. Az új intézmény a Néprajzi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria több mint háromszázezer műtárgyának megőrzéséhez és tudományos feldolgozásához biztosít hátteret. A miniszterelnök bejelentette: a magyar állam megvásárolta Renoir Fekvő női akt című festményét a Szépművészeti Múzeum számára.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Orbán Viktor elmondta, hogyan kell Magyarországnak a külvilágra tekintenie

A miniszterelnök a Karmelita kolostor teraszán adott fogadást meghívott politikusoknak és művészeknek.

Csak olyan országok tudják megvédeni a függetlenségüket, amelyek képesek szembenézni a realitással - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a fogadáson Havasi Bertalan a miniszterelnök sajtófőnökének tájékoztatása szerint.

Orbán Viktor a szerdai fogadáson emlékeztetett arra, hogy 28 éve hagyta el az utolsó szovjet katona Magyarországot. "Emlékszem, ahogy a laktanyák kiürültek, mi csak arra tudtunk gondolni, nincs szebb látvány a távozó vendég hátánál" - mondta Orbán Viktor.

Sőt - fordult a meghívottak között lévő Nagy Feró énekeshez - mindketten aggódtak a szovjet katonákért, "nehogy lemaradjanak a vonatról".

A miniszterelnök elmondta, a nap üzenete az, hogy csak olyan országok tudják megvédeni a függetlenségüket, amelyek képesek szembenézni a realitással. "Igen ám, de mi is az a realitás, hogyan kell tekinteni egy magunkfajta, 10 milliós országnak a külvilágra? Ellenségeket lássunk vagy inkább szövetségeseket?" - tette fel a kérdést Orbán Viktor.

A miniszterelnök tapasztalata szerint erre a válasz az, hogy ha valaki gyenge, akkor a külvilág ellenség, ha viszont erős, akkor szövetséges.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×