eur:
395.15
usd:
371.73
bux:
66234.81
2024. április 16. kedd Csongor
Helyben összeszerelt Modulo buszok sorakoznak a BKV kelenföldi autóbuszgarázsában 2018. október 18-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Nagy lépésre készül a BKV

Június utolsó hetében átfogó toborzási kampányba kezd a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) az elmúlt időszakban tapasztalható létszámhiány kezelése érdekében.

A társaság a Világgazdaság érdeklődésére közölte, hogy mind a metró- és villamos-, mind pedig az autó- és trolibusz-üzemigazgatóságra kiterjesztik a dizájnjában egységes akciót. A metró iránt érdeklődőket például a Metrós születik nevű kampány reklámanyagaival akarják megszólítani. A humánerőforrás-problémák jellemzően a fizikai állományt érintik, elsődlegesen elektromos-, mechanikus- és forgalomirányítási szakembereket keresnek, de járművezetőket is.

Egyelőre nincs dátuma annak, hogy meddig tart a kampány, erről majd a visszajelzések kiértékelése után döntenek. A felhívások a járműveken, valamint a megállókban is láthatók lesznek. Ezzel párhuzamosan a toborzás digitális platformokon (Facebook, Google) is zajlik majd.

A BKV közölte, jelenleg nincs akkora mértékű munkaerőhiány, amelyet ne tudna kezelni, de meg akarja előzni a működési zavarokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×