eur:
393.76
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Elektromotoros meghajtású modern Solaris trolibusz és korszerű autóbuszok a főváros XIV. kerületében, az Örs vezér téri végállomásukon. Műholdas rendszerrel ellenőrzött menetrend szerint közlekednek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vonalain, kényelmesebbé és kiszámíthatóvá téve a kozösségi közlekedést. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Jászai Csaba

Jelentős változások Budapest és az ország közlekedésében

Életbe léptek a nyári tömegközlekedési menetrendek, változás történt több budapesti járatnál, és elkezdődött a két fővárosi nyári villamosvágány-felújítási projekt egyike is.

Hétfőn életbe lépett a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hálózatán a nyári menetrend és változik az 1-es villamos, továbbá a 32-es, a 219-es és a 23E busz közlekedési rendje is.

A tanítási szünet végéig a fővárosi közösségi közlekedési járatok az iskolaszünetben érvényes menetrend szerint indulnak.

Vonali változások

Szeptember 1-ig

  • hétvégenként a 16-os, a 16A és a 116-os autóbusz mellett egy új, 16B jelzésű járat is indul a budai Várba, amely a Deák Ferenc tér és a Dísz tér között közlekedik.
  • Az 1-es villamos vonalán a nyári időszakban jelentősen bővül az alacsonypadlós, légkondicionált szerelvények száma, mert a 4-es és 6-os vonalról a vágányfelújítás miatt felszabaduló szerelvényeket erre a vonalra irányítják át.
  • A 32-es autóbusz a Szőnyi út térségének jobb kiszolgálása érdekében az Árpád híd felé az Ógyalla köz-Szőnyi út módosított útvonalon közlekedik,
  • a 23E autóbusz hétvégén is közlekedik,
  • a 219-es Telebusz pedig Ürömhegy belső térségéből is elérhetővé válik.

Buszos villamospótlás a Nagykörúton

Felújítják a 4-es 6-os villamos vágányait. Hétfőtől a szerelvények a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között közlekednek, a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között pótlóbuszra kell szállni. Ezen a szakaszon húsz éve volt felújítás - mondta az InfoRádióban Kardos Zoltán, a BKK Info vezetője. A külső sávot a Boráros tér és a Csepreghy utca között buszsávvá alakították.

A felújítás idején sűrűbben jár a 2-es villamos és az M4-es metró.

A villamosok közlekedési rendje és a pótlóbuszokról az összes információ elolvasható a BKK honlapján.

A BKK azt tanácsolja, hogy a társaság honlapján, vagy a BKK Info, illetve a Futár alkalmazás segítségével tervezzék meg a közlekedők az útjukat, az autósok pedig indulás előtt tájékozódjanak a közlekedéstervező alkalmazások segítségével.

Egy másik szakaszon is elkezdődik nyáron a vágányfelújítási munka: július 7-től a Margit híd budai hídfője és a Széll Kálmán tér között is pótlóbuszok közlekednek majd, várhatóan szintén a tanévkezdésig.

A 4-es 6-os villamos legkésőbb tanévkezdésre újra a teljes vonalon jár majd.

Több szerelvény jár a Balatonra

Mintegy 40 százalékkal több vonatot közlekedtet a MÁV a Balaton északi és déli oldalán a június 15. és augusztus 25. közötti nyári vasúti menetrendben.

A társaság közölte: korszerű, légkondicionált motorvonatokat, InterCity-kocsikat, étkezőkocsikat, hétvégén plusz vonatokat állítanak forgalomba a nyáron az üdülőterületeken, és a kerékpár-szállítási lehetőséget is biztosítanak.

A MÁV összesítése szerint tavaly a nyári főszezonban csaknem 1,6 millióan utaztak vonattal a Balatonra, 120 ezerrel többen, mint egy évvel korábban. A legforgalmasabb állomás Siófok volt, amelyet Fonyód, Zamárdi, Balatonfüred, Balatonlelle, Keszthely követett.

Az idén a Déli pályaudvar és Keszthely között járó Balaton expresszen több légkondicionált IC-kocsit állítanak be, és büfékocsikat is közlekedtetnek,

ahol többek között streetfood jellegű ételeket és italokat vásárolhatnak az utasok.

Az idén is közlekednek a Balatonra Miskolcról, Záhonyból és Szegedről expressz vonatok. A nyári hétvégéken

új fürdővonatpár viszi az utasokat Budapest és Siófok között, ezek a járatok csak a Velencei-tó partján, illetve a Balaton partján lévő állomásokon, megállóhelyeken állnak meg.

A nyári menetrendben javul Pécs és a Balaton között a vasúti eljutási lehetőség azzal, hogy péntek délután új közvetlen vonatpár közlekedik.

A nemzetközi forgalomban a nyári időszakban az előző évekhez hasonlóan közlekednek a vonatok Budapestről a horvát és a szlovén tengerpartra - közölte a MÁV.

Nyári menetrend a Volánbusznál

Június 17-én életbe lépett a nyári közlekedési menetrend a Volnábusz Zrt.-nél is. A változásokról az interneten lehet részletesen tájékozódni a Volánbusz, illetve a Közlekedési Központok honlapjain.

Felhívták a figyelmet, hogy az utasok a menetjegyeiket elővételben online is kényelmesen megválhatják. Az így vásárolt menetjegy kinyomtatható, vagy felszálláskor erre alkalmas készülékén az autóbusz-vezetőnek is felmutatható a VOLÁNBUSZ Zrt., a DAKK Zrt. és az ÉNYKK Zrt. bizonyos járatain.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×