INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

komárom

tűz

tűzoltók

Még két nap után is oltják a tüzet Komáromban - fotók

Még két nap után is oltják a tüzet Komáromban - fotók

Infostart

Két nappal a komáromi tűzvész után is a helyszínen dolgoznak a tűzoltók. Az oltásban és az azóta zajló munkálatokban több mint 60 tűzoltó vett részt.

Nagy mennyiségű papírhulladék, tűzifa, valamint gépek kaptak lángra szerdán délután Komáromban, egy Marek József utcai telephelyen. A tűzesethez a tatabányai, a komáromi, a kisbéri, a pannonhalmi, a győri, a nyergesújfalui és a bajnai hivatásos, az ácsi önkormányzati, valamint a komáromi, a tárkányi, a bábolnai, a banai és a kocsi önkéntes tűzoltók vonultak.

Csaknem hatvan tűzoltó, tizenegy vízsugár és egy létrasugár segítségével akadályozták meg a tűz továbbterjedését. Az egységek több oldalról folyamatosan oltották a lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A helyszínre kiérkező katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a tűz környezetében, de nem mutatott ki a lakosságra ártalmas károsanyag-koncentrációt. A tűzoltók munkáját erőgépek is segítették.

Az eset során körülbelül 1500-1800 köbméter papír hulladék, 800 köbméter tűzifa, kisgépek, trafók, kompresszorok és úthenger égtek el.

Öt tűzoltógépjármű csütörtökön is a helyszínen dolgozott, két nagy területen folyt az izzó papírbálák és hulladékok szétbontása munkagépek segítségével. A tűzoltók négy vízsugárral próbálták megszüntetni az izzást, és egy létra vízsugárral oltották a nehezen elérhető izzó részeket.

Két nappal a lángok fellobbanása után még mindig több tűzoltó gépjármű a helyszínen van, az egységek három munkagép segítségével szétbontják a hulladékot, hogy megszüntessék az izzást.

Nyitókép: BM OKF Médiaszerver
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018