eur:
394.89
usd:
363.14
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Az Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola első osztályának egyik tanulója az ebédlőben 2014. június 12-én, az iskolában a közétkeztetésről tartott sajtótájékoztató napján.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Hétfőn indul a szünidei gyermekétkeztetés, de nem jár automatikusan

A családoknak az önkormányzatnál jelezniük kell, hogy igénybe szeretnék venni a támogatást.

Százhúszezer család igényelte a nyári szünidei gyermekétkeztetést, a program keretében a hátrányos helyzetű családban élő gyermekek napi egyszeri meleg ételt kaphatnak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára az M1 reggeli műsorában.

Fülöp Attila azt mondta, az idei költségvetésben 80 milliárd, 2020-ban több mint 82 milliárd forintot fordít a kormány gyermekétkeztetésre. Ez azt jelenti, hogy 2010 óta megháromszorozódott a támogatás összege - emelte ki.

Ismertette,

a nyári szünidei étkeztetés június 17-étől augusztus 30-áig tart.

Ez azonban nem automatikus szolgáltatás, a családoknak az önkormányzatnál jelezniük kell, hogy igénybe szeretnék venni a támogatást - hívta fel a figyelmet az államtitkár, hozzátéve, az igénylésnek nincs határideje.

Fülöp Attila kitért arra is, hogy szerda délután érvénybe lépett a vörös kód figyelmeztetés, amelynek lényege, hogy amikor a napi középhőmérséklet 27 Celsius fok felett van, a szociális intézményeknek fogadniuk kell a náluk jelentkező hajléktalanokat. A figyelmeztetés egyelőre vasárnap éjfélig van érvényben.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×