eur:
393.24
usd:
367.33
bux:
65863.72
2024. április 23. kedd Béla
Áder János köztársasági elnök beszél a Semmelweis Ignác-emlékév nyitókonferenciáján a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) dísztermében 2018. június 5-én. Az eseményt az MTA Orvosi Tudományok Osztálya és a Semmelweis Egyetem szervezte.
Nyitókép: Illyés Tibor

Áder János: rendkívüli dráma zajlott a Duna fővárosi szakaszán

Köszönet illeti azokat, akik részt vettek a Hableány áldozatainak mentésében - olvasható Áder János nyilatkozatában.

A köztársasági elnök nyilatkozatában az áll, hogy Magyarország és Dél-Korea

még nagyon sokáig nem fogja feledni a víz alól lassanként kiemelkedő, összetört Hableány és a megkerült áldozatok előtt a fedélzeten tisztelgő mentőalakulat látványát.

Az elmúlt hetekben rendkívüli dráma zajlott a Duna fővárosi szakaszán, amely minden pillanatában az élet értékéről és a kegyeletről szólt - fogalmazott.

Köszönet illet mindenkit, aki a tragikus hajóbaleset első pillanatától életet mentett - írta az államfő. "Köszönet mindazoknak, akik megfeszített munkával, különösen nehéz körülmények között, szinte a lehetetlennel dacolva, sokszor saját életüket is kockáztatva részt vettek az áldozatok mentésében, felkutatásában, a sérült hajó kiemelésében.

Búvárok, hajósok, mentősök, rendőrök, műszaki és biztonsági szakemberek, mérnökök és még sok száz segítő, mind-mind tiszteletet érdemelnek a vészhelyzetben mutatott helytállásukért,

magas szakmai felkészültségükért, jól szervezett együttműködésükért, s nem utolsósorban: hősiességükért" - hangsúlyozta a köztársasági elnök.

Hozzátette, Magyarország nevében köszöni, hogy lehetővé tették az elvesztett hozzátartozóikat gyászolóknak, hogy végső búcsút vehessenek szeretteiktől. A nemzetközi összefogásban, nagy fegyelemmel és elszántsággal végzett munkájuk nemcsak önmaguk, hanem az egész ország becsületére is válik - olvasható a nyilatkozatban.

Ide kattintva elérhető az összes cikk a hajóbalesetről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×