eur:
393.78
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 19. váltás állományának zárógyakorlatán imitált szituációban ellenséggel szemben harcolnak a katonák az 5. Bocskai István Lövészdandár Vay Ádám Kiképző Bázisán Hajdúhadházon 2018. július 11-én. A magyar katonák a NATO parancsnokság alatt működő nemzetközi békefenntartó haderő részét képezik, feladatuk a rend és biztonság fenntartása.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Több feladatot vállalnak a magyar katonák külföldön

Megjelent a Magyar Közlönyben Magyarország nemzetközi katonai szerepvállalásának növeléséről szóló kormányhatározat.

A 2019-2022 időszakban a NATO koszovói válságreagálásban részt vevő nemzetközi erőiben (KFOR), a NATO afganisztáni Eltökélt Támogatás Műveletben (RSM), valamint az Egyesült Nemzetek Szervezete libanoni békefenntartó missziója (UNIFIL) keretében történő magyar katonai szerepvállalást maximum 260 katonával növelik - derült ki a kormányhatározatból.

Ennek fedezetére

a Honvédelmi Minisztérium jövő évi költségvetésében mintegy 1,5 milliárd, 2021-ben nagyjából 2,9 milliárd, 2020-ban pedig több mint 2 milliárd forintot kell biztosítani.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter februárban Brüsszelben a NATO-tagországok védelmi minisztereinek tanácskozása alkalmából tartott sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy Magyarország a honvédelmi haderő-fejlesztési program keretében komoly képességfejlesztésbe kezdett, ami egyebek mellett több eszköz megjelenését jelenti. A miniszter elmondta, hogy a tanácskozáson bejelentette: Magyarország a program keretében a NATO misszióiban vállalt szerepének ezerfős szintjét 1200-ra növeli.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×