INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 26. hétfő
Izsó

hajóbaleset

vízimentő

vízimentők magyarországi szakszolgálata

duna

Budapest, 2019. június 3. Vízimentő telefonál a dunai sürgősségi mentőhajón a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében, a Margitszigetnél 2019. június 3-án. A Hableány turistahajó és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késő este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral - turistákkal és két idegenvezetővel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. A balesetben heten meghaltak, hét embert kimentettek, 21-en eltűntek. MTI/Szigetváry Zsolt

Sürgősségi mentőhajó segíthet a Dunán

Infostart / MTI

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) szeretné mihamarabb rendszerbe állítani az első dunai sürgősségi mentőhajót, amelyet először a május 29-i balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó mentésénél vetettek be - mondta a szakszolgálat elnöke az M1-en.

Bagyó Sándor hozzátette: a tragédia csak megerősítette a dunai vízimentés fejlesztésének szükségességét. Szeretnék ha hivatalosan is rendszerbe állhatna a hajó, egy mentőtiszttel, két ápolóval és a hajóvezetővel a fedélzetén.

A VMSZ a Balatonéhoz hasonló vízimentő rendszer kialakításán dolgozik a Dunánál is, elsősorban a fővárosi szakaszon. Ez a rendszer az alapfokú tanfolyamot elvégző vízimentőkre és mentőhajókra épít - fejtette ki Bagyó Sándor.

Mint arról a dunai hajókatasztrófa kapcsán beszámoltunk, hivatalos rendszerbe állítása előtt, különösen enhéz körülmények, áradó folyó, szakadó eső, rossza látási viszonyok közepette küldték május 29-án a dunai hajószerencsétlenség helyszínére a járművet, amelynél elsődleges szempont volt, hogy kialakítása és felszereltsége alapján rendkívüli körülmények közt is alkalmas legyen a dunai vízimentésre

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018