INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

m3

buszbaleset

vádemelés

Összetört járművek 2016. december 18-án kora hajnalban az M3-as autópályán a Miskolc felé vezető oldalon, a Mezőkeresztes és Mezőkövesd közötti részen, ahol az elsődleges adatok szerint hárman meghaltak és huszonnyolcan megsérültek egy buszbalesetben. A már felborult járműnek több autó is nekirohant, tízen súlyosan, tizenöten pedig könnyebben sérültek meg.

Vádemelés a buszos tragédia ügyében

Infostart / MTI

Halálos tömegszerencsétlenséget előidéző közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emeltek egy 45 éves nő ellen, aki gépkocsijával egy autóbusznak ütközött 2016 decemberében Mezőkeresztesnél; a busz felborult, utasai közül öten meghaltak, sokan megsérültek - közölte a Miskolci Járási Ügyészség.

A vádhatóság felidézte: az emeletes autóbusz az M3-as autópályán, Mezőkeresztes közigazgatási területén óránkénti 100 kilométeres sebességgel haladt. A járműben 80-an ültek, közülük csak öten kapcsolták be a kétpontos derékbiztonsági övet.

A nő személygépkocsijával óránkénti 120-130 kilométeres sebességgel érkezett az autóbusz mögül a belső sávban, majd elhaladt a busz mellett. Mivel a jármű sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, az autó a jéghártyás úttesten megcsúszott és a busz előtt a külső sávba átsodródva a jobb oldali szalagkorlátnak ütközött. Ezt követően megpördült, és nekiütközött a külső sávban haladó autóbusz jobb első részének.

Az ütközést követően a buszsofőr előbb balra kormányzott, így a jármű áttért a belső sávba és nekiütközött a bal oldali szalagkorlátnak, majd jobbra húzta a kormányt, ettől az autóbusz megbillent, a bal oldalára borult és mintegy 21 métert csúszva megállt. Az autóbuszba további tíz autó csapódott, illetve ezek egymással többszörösen összeütköztek.

A baleset következtében az autóbuszban utazók közül hárman a helyszínen, ketten a kórházba szállítás után meghaltak.

Nyolcan maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket, míg nyolcan súlyos sérüléseket szenvedtek, huszonegyen könnyebben sérültek meg.

Az ügyészség a személyautót vezető nő ellen fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

Nyitókép: MTI/Vajda János
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018