eur:
392.84
usd:
366.15
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. január 10-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kiszivárgott, miről beszél majd Orbán Viktor az évértékelőjében

Varga Mihály pénzügyminiszter hétvégi bejelentésével összhangban gazdaságserkentési intézkedéseket jelenthet be Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap.

A Figyelő szerint a következő bejelentésekre számíthatunk:

  • további, állami infrastrukturális beruházások,
  • a falusi CSOK “felturbózása",
  • turisztikai fejlesztések,
  • az informatikai szegmens megerősítése,
  • adócsökkentések, valamint
  • a külföldi működő tőke idevonzásának felpörgetése

A Figyelő értesülései nem tartalmaznak információkat demográfiai programról, aminek bejelentése (a nemzeti konzultáció lezárultával) szintén az évértékelő beszédben volt várható. Orbán Viktor múlt pénteken beszélt arról a Kossuth Rádó reggeli műsorában beszélt arról, hogy a nemzeti konzultáció alapján a magyarok az első helyre teszik a fiatal családosok támogatását, ezért Novák Katalin családügyi államtitkár konkrét javaslatcsomagot készített, amely a miniszterelnök megfogalmazása szerintnagyon költséges, csak fokozatosan lehet megvalósítani. Orbán Viktor azt mondta, hogy jelenleg a költségeket számolják, és reményei szerint a konkrétumokról februárban lehet beszélni.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×