eur:
392.76
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Horváth Csaba, az MSZP (j) és Karácsony Gergely, a Párbeszéd jelöltje a baloldali főpolgármester-jelölti előválasztás keretében tartott vitán a budapesti Danubius Hotel Flamencóban 2019. január 20-án.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

A résztvevők minden várakozását felülmúlja az előválasztói létszám

Nem a személyi kérdések, hanem az ellenzéki összefogás a fontos, hogy le lehessen váltani Tarlós Istvánt - hangsúlyozták az InfoRádiónak ellenzéki politikusok a főpolgármesteri előválasztásról.

Sikeres politikai innovációnak nevezte az InfoRádiónak Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke az ellenzéki főpolgármesteri előválasztást.

"Először nem politikusok döntenek más politikusok jövőjéről, hanem a választókat kérdezzük meg, hogy kit akarnak főpolgármesternek indítani Tarlós Istvánnal szemben. Emberek hosszú tízperceket várnak a hűvös idő ellenére, hogy leadják a szavazatukat, ami mindenképpen azt jelzi, hogy nagyon nagy az érdeklődés. Hét közterületi sátorban mindenhol sorok állnak" - fogalmazott.

Csütörtök délelőttre túllépték a 17 ezer leadott szavazatot, ezzel minden várakozást felülmúltak.

Molnár Zsolt szerint. "A budapesti választók két százaléka részt vett egy ilyenen, ez nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét" - tette hozzá.

"Az a legfontosabb, hogy a budapestiek a sarkukra álljanak, és vegyenek részt a politikai döntésekben" - vélekedett az InfoRádiónak a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely, aki úgy gondolja: függetlenül attól, hogy ki lesz az előválasztás győztese,

a folyamatnak önmagában minden budapesti győztese.

"Függetlenül attól, hogy ki lesz a győztese az előválasztásnak, önmagában a folyamat és Budapest minden polgára győztese lehet ennek, hiszen nagyon sokan elmentek szavazni" - mondta el.

Mint elmondta, fontos és aktuális téma Budapest árvízi védekezéséről beszélni akkor, amikor az Alpok felől nagy mennyiségű víz közeledhet a főváros felé egy hirtelen olvadással, s rámutatott, Tarlós István főpolgármester dunai irtással képzeli el a védekezést, ahelyett, hogy a tanulmányok és a tervek a Királyok útja, Nánási út vonallal számolnának.

A fővárosiak az MSZP-s Horváth Csabára és Karácsony Gergelyre szavazhatnak a héten. Vasárnap derül ki, hogy ki lesz a győztes, aki ezután újabb fordulóban, júniusig - a korábbi megállapodás szerint - Puzsér Róberttel, a Liberálisok jelöltjével, Sermer Ádámmal és a Momentum jelöltjével küzd meg. Aki végül megnyeri az előválasztást, az lesz Tarlós István kihívója ősszel az önkormányzati választáson.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×