INFORÁDIÓ 
2020. január 20. hétfő
Fábián, Sebestyén

karácsony gergely

molnár zsolt

horváth csaba

Horváth Csaba, az MSZP (j) és Karácsony Gergely, a Párbeszéd jelöltje a baloldali főpolgármester-jelölti előválasztás keretében tartott vitán a budapesti Danubius Hotel Flamencóban 2019. január 20-án.

A résztvevők minden várakozását felülmúlja az előválasztói létszám

Nem a személyi kérdések, hanem az ellenzéki összefogás a fontos, hogy le lehessen váltani Tarlós Istvánt - hangsúlyozták az InfoRádiónak ellenzéki politikusok a főpolgármesteri előválasztásról.

Sikeres politikai innovációnak nevezte az InfoRádiónak Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke az ellenzéki főpolgármesteri előválasztást.

"Először nem politikusok döntenek más politikusok jövőjéről, hanem a választókat kérdezzük meg, hogy kit akarnak főpolgármesternek indítani Tarlós Istvánnal szemben. Emberek hosszú tízperceket várnak a hűvös idő ellenére, hogy leadják a szavazatukat, ami mindenképpen azt jelzi, hogy nagyon nagy az érdeklődés. Hét közterületi sátorban mindenhol sorok állnak" - fogalmazott.

Csütörtök délelőttre túllépték a 17 ezer leadott szavazatot, ezzel minden várakozást felülmúltak.

Molnár Zsolt szerint. "A budapesti választók két százaléka részt vett egy ilyenen, ez nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét" - tette hozzá.

"Az a legfontosabb, hogy a budapestiek a sarkukra álljanak, és vegyenek részt a politikai döntésekben" - vélekedett az InfoRádiónak a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely, aki úgy gondolja: függetlenül attól, hogy ki lesz az előválasztás győztese,

a folyamatnak önmagában minden budapesti győztese.

"Függetlenül attól, hogy ki lesz a győztese az előválasztásnak, önmagában a folyamat és Budapest minden polgára győztese lehet ennek, hiszen nagyon sokan elmentek szavazni" - mondta el.

Mint elmondta, fontos és aktuális téma Budapest árvízi védekezéséről beszélni akkor, amikor az Alpok felől nagy mennyiségű víz közeledhet a főváros felé egy hirtelen olvadással, s rámutatott, Tarlós István főpolgármester dunai irtással képzeli el a védekezést, ahelyett, hogy a tanulmányok és a tervek a Királyok útja, Nánási út vonallal számolnának.

A fővárosiak az MSZP-s Horváth Csabára és Karácsony Gergelyre szavazhatnak a héten. Vasárnap derül ki, hogy ki lesz a győztes, aki ezután újabb fordulóban, júniusig - a korábbi megállapodás szerint - Puzsér Róberttel, a Liberálisok jelöltjével, Sermer Ádámmal és a Momentum jelöltjével küzd meg. Aki végül megnyeri az előválasztást, az lesz Tarlós István kihívója ősszel az önkormányzati választáson.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Kapcsolódó hang

Előválasztás - Molnár Zsolt, MSZP
 


Előválasztás - Karácsony Gergely, Párbeszéd
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018