eur:
395.21
usd:
370.95
bux:
65130.91
2024. április 19. péntek Emma
Ellenzéki tüntetés a fővárosban a Parlament előtt, a Kossuth téren 2018. december 21-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Visszavonták a tüntetéseket korlátozó javaslatot

A Fidesz visszavont egy törvényjavaslatot, amely a tüntetéseket szabályozta volna – írta az Azonnali.

A javaslat a településkép védelméről szóló törvényben tiltotta volna meg a tüntetést több közterületen nemzeti- és egyéb ünnepek alkalmával. A Kossuth téren például a teljes adventi időszakban megtiltották volna a demonstrációkat.

A törvényjavaslatot végigtárgyalta az Országgyűlés. A zárószavazásra szánt egységes javaslat jelentősen változott: a végső verzió már kizárólag csak a Kossuth térre és a nemzeti ünnepekre, emléknapokra és gyásznapokra vonatkozott a tüntetési tilalom, tehát kikerült belőle a karácsony és az adventi időszak. Ám végül ezt is visszavonták – írta az Azonnali a parlamenti honlap alapján.

Először csak a szavazás elnapolása szerepelt az irománynál a parlamenti honlapon, de december 19. óta visszavontnak tekinhető.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×