eur:
392.85
usd:
366.36
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Fakereskedéseket záratott be átmenetileg a Nébih

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közleményében hangsúlyozta, hogy egy telephely működésének azonnali felfüggesztését csak a legsúlyosabb hiányosságok esetén rendelik el.

Két tűzifa- és egy fűrészáru-kereskedés működését függesztette fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), mivel a telephelyeken nem volt nyomon követhető a faanyagok eredete. A közlemény szerint a hivatal erdészeti szakemberei az elmúlt hónapokban átfogó ellenőrzést tartottak több megyében, 29 faanyag-kereskedő telephelyén.

A fatermékek szigorú nyomon követését uniós és magyar jogszabályok írják elő. A Nébih szerint

továbbra is elterjedt gyakorlat, hogy a telepeki csak felszínesen felelnek meg a jogszabályi kötelezettségeknek.

A telephely működésének azonnali felfüggesztésére a legsúlyosabb hiányosságok esetén került sor - áll a hatóság közleményében, amely hangsúlyozza, hogy a felfüggesztést a hiányosságok teljes körű megszüntetése után oldja fel a hatóság.

A Nébih tovább folytatja a tűzifa-hirdetések ellenőrzését és a jogszerűtlen hirdetések eltávolítását is.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×