eur:
395.88
usd:
365.04
bux:
65570.85
2024. március 19. kedd Bánk, József

Pénzért kínálták születendő gyereküket

A Pest Megyei Főügyészség emberkereskedelem előkészületének vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik születendő gyermekük örökbe adásáért öt millió forintot kértek.

Az ügy története azzal kezdődött, hogy egy újságíró az örökbefogadás kérdéseit érintő riportjához elkezdett anyagot gyűjeni, és 2016-2017-ben interneten több apróhirdetést adott fel. A hirdetések azt tartalmazták, hogy a párjával együtt szeretnének nyílt örökbefogadással kisbabát örökbe fogadni. Ezért várják olyan kismama jelentkezését, akinek nincsen lehetősége felnevelni a gyermekét, s ilyen módon gondoskodna a jövőjéről. Az újságíró ténylegesen nem akart gyermeket örökbe fogadni - írta az eset részleteiről a Pest Megyei Főügyészség.

A bűnügy két vádlottja, egy férfi és az élettársa 2018 január első napjaiban olvasta a hirdetést. A nő gyermeket várt. A születendő babát nem akarták megtartani, a terhességet megszakító műtét időpontja is ki volt már tűzve. A hirdetés láttán eldöntötték, hogy oly módon próbálnak pénzt szerezni, hogy felkeresik a hirdetés feladóját és több millió forintot kérnek a születendő gyermekük örökbefogadásáért.

Egy személyes találkozót beszéltek meg, ahol a férfi előadta, hogy „mindennek ára van”.

Azt mondta, hogy ötmillió forintot kérnek a születendő gyermekük örökbe adásáért cserébe.

Ebből kétmilliót rögtön az elején, a többit hat hónapra elosztva, s a végén a fennmaradó összeget. Az újságíró kitért a felajánlás elől. A nő megszakította a terhességét.

A Pest Megyei Főügyészség a férfit és a nőt emberkereskedelem előkészületének vétségével vádolja. A vádlottak bűnösségéről a Budapest Környéki Törvényszék dönt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×