INFORÁDIÓ 
2020. február 29. szombat
Elemér

zsebtolvaj

karácsonyi vásár

rendőri jelenlét

Zsebesekre vadásznak a rendőrök az ünnepi vásárokban

Zsebesekre vadásznak a rendőrök az ünnepi vásárokban

Infostart

Fontos dolgokra figyelmeztet és tanácsokat ad a rendőrség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a közterületi bűncselekmények megelőzése, a zseblopások elleni fellépés, valamint a szubjektív biztonságérzet növelése érdekében állandó rendőri jelenlétet biztosít a budapesti vásárokban és azok közvetlen környezetében.

A karácsony közeledtével, az adventi időszak kezdetével Budapest több pontján is karácsonyi vásárok nyílnak, amelyek jelentős számú vásárlót, érdeklődőt, illetve turistát vonzanak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság járőrei, illetve civil ruhás nyomozói a korábbi évekhez hasonlóan idén is jelen lesznek a vásárokban, illetve azok közvetlen környezetében.

A megerősített jelenlét célja, hogy az általános bűnmegelőzésen túl a rendőrök megelőzzék, megakadályozzák a zseblopásokat, a szubjektív biztonságérzetet negatívan befolyásoló közterületi bűncselekményeket, illetve segítséget nyújtsanak a hozzájuk fordulóknak - hangsúlyozza felhívásában a rendőrség.

A vásárra látogatók biztonsága érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság a tavalyi évhez hasonlóan, az idei évben is

fizikai akadályokat, beton terelőelemeket helyezett el a vásárok területén.

Az áldozattá válás megelőzése érdekében kérik a vásárra gépjárművel érkezőket, hogy annak utasterében értéket ne hagyjanak, a korábban megvásárolt árut mások által nem látható helyre, a zárt csomagtartóba tegyék.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívja a vásárra látogatók figyelmét, hogy pénztárcáikat, értékeiket zárt táskában, illetve zsebben helyezzék el, táskájukat ne hagyják őrizetlenül, azokat tartsák magukhoz közel, állandó felügyelet alatt.

A balesetek megelőzése érdekében a rendőrség azt kéri, hogy mind a gépjárművel, mind a gyalogosan érkezők fokozott körültekintéssel közlekedjenek, vegyék figyelembe, hogy a vásárok közelében a megnövekedett forgalom nagyobb odafigyelést és türelmet követelhet meg. Kérik a gépjárművezetőket, hogy a közlekedés során vegyék figyelembe a korai sötétedést, illetve a köd és a téli időjárás okozta megváltozott útviszonyokat.

Nyitókép: Police.hu
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018