eur:
394.3
usd:
369.74
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Nagyon pörögnek a személyi hitelek - lapszemle

A Népszava a fára és szénre igénybe vehető támogatásról, míg a Magyar Idők a hírhedt Hős utcai épülettömbről ír.

A Magyar Időkben az olvasható, hogy jövő év végére a kőbányai önkormányzat tulajdonába kerülhet a bódítószerek kereskedelméről és az önkényes lakásfoglalókról elhíresült Hős utcai lakótömb. A tulajdoni viszonyok rendezésére kisajátítási eljárás tehet pontot, a tervezett kerítés és a biztonsági őrség kérdése pedig bíróság elé kerülhet.

A Népszava szerint késik a választási tüzelő, vagyis csak 2019 elején érkezik meg az Orbán-kormány 12 ezer forintos támogatása, amit fára és szénre lehet igényelni. 2 milliárdot az Országvédelmi Alapból csípnek le hozzá, a többit a helyi önkormányzatoktól veszik el, ráadásul a szállítást a támogatottaknak kell kifizetniük - írja a lap.

A Világgazdaság szerint rekordot érnek el a személyi hitelek: az új szerződések összege idén meghaladhatja a 450 milliárd forintot. A válság előtti legerősebb évben, 2008-ban csak 260,5 milliárd forint értékben kötöttek ilyen megállapodásokat a háztartások.

A Portfolio úgy tudja, hogy új fejezethez érkezett a Budapesti Corvinus Egyetem megújítása: októberben az intézmény vezetőinek kezdeményezésére egy belső projektszervezet alakult, ami az egyetem tartalmi megújulásáért felel. A projektszervezet munkáját egy ismert üzletemberekből álló tanácsadó testület segíti.

A Pénzcentrum szerint csalódni fognak azok, akik saját maguk szeretnék elvinni a szemetüket valamelyik hulladékudvarba. Néhány ilyen helyen ugyanis átvételi korlátozást vezettek be, mert akadoznak a szállítások, ezért bizonyos anyagfajták mennyisége túllépte a kezelhető mértéket.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×