eur:
388.68
usd:
361.76
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Járőröző katona és rendőr a magyar-szerb határon felállított ideiglenes határzár mellett Mórahalom térségében 2016. február 8-án. Az illegális migráció fokozódása miatt 2016. február 5-től növelték a rendőri létszámot a déli határnál.
Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Honvédségi gyakorlat a madarasi határvédelmi bázison

A Magyar Honvédség 72 órás készenlét-ellenőrzési gyakorlatot a madarasi határvédelmi bázison, ezzel is támogatva a rendőrség munkáját.

Balogh János országos rendőrfőkapitány csütörtökön a helyszínen tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a gyakorlat során a katonák és a rendőrök a határrend fenntartásával kapcsolatos valamennyi feladatban részt vesznek: a felderítést segítő technikai eszközök használatával figyelőpontokon teljesítenek szolgálatot és közös járőrszolgálatot látnak el.

Korom Ferenc altábornagy, vezérkari főnök elmondta: a Magyar Honvédség mintegy 2300 katonája lát el folyamatos készenléti szolgálatot. Közülük a 72 órás gyakorlaton mintegy 1100-an vesznek részt. Hozzátette, a közös munka során ellenőrizték a vezetés és irányítás rendszerét is, a stratégiai szinttől egészen a végrehajtásig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×