eur:
394.66
usd:
365.37
bux:
0
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Szörnyű körülmények egy cukrászüzemben, lépett a Nébih

Súlyos élelmiszerbiztonsági hiányosságok miatt bezáratott egy budapesti cukrászüzemet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A hatóság tájékoztatása szerint az ellenőrök

elborzasztó higiéniai és műszaki körülményekkel szembesültek

a III. kerületben működő Rétespont Kft. cukrászatában. A gépek, eszközök erősen szennyezettek voltak. A sütőhelyiség ablakairól hiányzott a rovarháló, ideiglenes fényforrásként két, kábelre rögzített izzó szolgált. A készre sütött, csomagolatlan réteseket szálkás, töredezett, nem tisztítható farostlapokon hűtötték. Az épület alagsorában működő egység alapanyag raktárában beázott a mennyezet, valamint több helyiségben poros, pókhálós, hámló festékkel borított falak és csővezetékek fogadták a szakembereket.

A dolgozók piszkos, elhasználódott utcai ruhában végezték a munkájukat. A dagasztóhelyiségben - az előírásoknak megfelelő zöldség- és gyümölcs-előkészítő híján - ugyanabban a rozsdamentes, kétmedencés mosogatóban tisztították a citromot, almát és fejes káposztát, ahol a különféle használati eszközöket is.

A Nébih az üzemben tapasztalt súlyos higiéniai, élelmiszerbiztonsági és nyomon követési hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette annak működését. A szakemberek 7 tételt, 294 kilogramm jelöletlen, nem nyomon követhető, illetve szennyezett alapanyagot, félkész és kész terméket vontak ki a forgalomból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Mi mozgatja ma a tőzsdéket?

Mi mozgatja ma a tőzsdéket?

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában vegyes, Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma a magyar bérstatisztikákat is megismerjük a KSH jóvoltából, illetve demográfiai statisztikákat is közzétesz a hivatal. A szálláshelyek forgalmát is ismerteti a szervezet. Érkeznek az amerikai folyamatban levő lakáseladások, de ennél fontosabb, hogy az USA-ban az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×