eur:
393.75
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Publicus Intézet

Szilárd a Fidesz támogatottsága, az ellenzék porlik

Csökkent vagy stagnált az ellenzéki pártok támogatottsága, a kormánypártoké egy százalékpontot erősödött, a bizonytalanok aránya pedig tovább nőtt – derül ki a Publicus Intézet friss kutatásából, ami a Vasárnapi Hírek megbízásából készült.

Október után a Vasárnapi Hírek megbízásából novemberben is kiadta hazai párttámogatottsági kutatását a Publicus Intézet.

A friss adatok szerint

a teljes népességen belül 25 százaléknyi a kormányerők támogatottsága,

ami egy százalékos növekedés a korábbi stagnáláshoz képest.

Az MSZP-P népszerűsége 8 százalékra csökkent, és a szavazókorú népesség ugyanekkora része áll a Jobbik mellett. A stagnáló LMP, Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a zsugorodó DK 2-2, a Momentum, valamint Mi Hazánk Mozgalom 1-1 százalékon áll

- ezt a határt viszont nem lépte át a Magyar Liberális Párt.

A bizonytalanok aránya 49 százaléknyi, folyamatosan nő,

és mint Pulai András, a Publicus Intézet igazgatója az eredményeket értékelve az InfoRádiónak elmondta, ez látványos növekedés a választásokon tapasztalt 36 százalékos apátiához képest. Az azért leszögezte, hogy a bizonytalan szavazók közül nem sokan nevezhetők a Fidesz "tartalékainak".

Megfogalmazása szerint a kormánypártok tábora nagyjából ugyanakkora, mint az áprilisi választások idején. A Fidesz-KDNP-vel szemben az MSZP-P lassú erózióban van, a Jobbiknál viszont Pulai értékelése szerint nagyobb a gond, ott április óta majdnem a felére zsugorodott a közösség.

Úgy látja,

az ellenzék a jövő évi önkormányzati választásokon abba az irányba fog elmozdulni, hogy a lehető legtöbb helyen egy jelölt álljon a kormánypártival szemben.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×