INFORÁDIÓ
2021. április 14. szerda
Tibor

m0-s autóút

engedély

belföld

Újabb hír az M0-s északi szakaszáról

Infostart

Már a NIF Nemzeti infrastruktúra fejlesztő zrt rendelkezésére állnak az m0-s északi, a 11-10. számú utakat összekötő szakaszának építési és környezetvédelmi engedélyei.

A hazai közútfejlesztési projektlistát rögzítő kormányhatározatban jelenleg az M0 autóút Északi szektor, 11-10. számú főutak közötti szakasz előkészítése, tervezése szerepel. Ennek megfelelően az állami beruházó NIF Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. terveztetési és engedélyeztetési feladatokat végez. A projekt jogerős környezetvédelmi és építési engedélyei, engedélyezési tervdokumentációja már rendelkezésre áll - derült ki Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárának írásbeli válaszából, amit a napi.hu szúrt ki. A budapesti körgyűrű állapotára a párbeszédes Szabó Tímea kérdezett rá.

A megvalósítás azonban - a meglévő engedélyek ellenére - még nem szerepel a hatályos határozatokban, amelyek az egyes projektek beemelésével egyidejűleg a kivitelezés végének várható időpontját is megjelölik. Az építkezés tehát egyelőre nem kezdődhet el, de az államtitkár válasza szerint időről időre felülvizsgálják a közútfejlesztési terveket.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018