eur:
393.78
usd:
365.21
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Korábban érkeznek az októberi családtámogatások

A gyerekes családok a szokottnál korábban, legkésőbb szerdáig megkapják az októberi családtámogatásokat, a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást, a gyermeknevelési támogatást

A kormányzat a november 1-jei mindenszentek ünnepével és a hosszú hétvégével indokolta az előrehozott utalásokat és postai kézbesítéseket. Az intézkedéssel a gyermekes családokat szeretnék segíteni - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Az intézkedés több mint 1 millió jogosultat érint.

A közlemény szerint a posta a jövő hét elején kézbesíti az ellátást, és a bankszámlákra is azon a héten érkeznek meg a juttatások. Ez azt jelenti, hogy - tekintettel a három munkanapos hétre - október utolsó napjáig, tehát szerdáig mindenkihez el kell, hogy jusson az októberi családtámogatás.

A kézbesítés személyesen történhet, amennyiben a címzett nem tartózkodik otthon, értesítőt kap, hol és mikor vehető át az utalvány összege - áll az Emmi közleményében.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×