eur:
392.81
usd:
368
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Egyre kevesebb a hamis bor - lapszemle

A Magyar Idők az agráriumról, a Népszava egy rejtélyes kaposvári járványról ír.

Egyre több szerepet vállal magára a megerősített magyar haderő – írja a Magyar Idők. A lap kiemeli, hogy Magyarország támogatja a NATO bővítését, Ukrajna esetében azonban elvárja a kormány a magyarellenes támadások azonnali leállítását. Ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is jelezte Jens Stoltenberg NATO-főtitkárának, akit Brüsszelben a magyar honvédség fejlesztéséről és a védelmi kiadások növeléséről tájékoztatott.

A Népszava egy rejtélyes kaposvári járványról közöl cikket. Augusztus óta három szalmonellafertőzés volt a helyi bölcsődékben, eddig több mint száz gyermek betegedett meg, de nem tudni, mi volt a kiváltó ok. A kaposvári jegyző szerint a megbetegedések és a konyhák üzemeltetése között nincs összefüggés.

A Világgazdaságban arról lehet olvasni, hogy az utóbbi években jelentősen visszaszorult az Olaszországból érkező hordós borok importja, kevesebb a hamis és a hibás bor is. Bognár Lajos, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára a lapnak azt mondta, 2011-ben még csaknem 360 ezer, tavaly pedig már csak 106 ezer hektoliter hordós bor érkezett Olaszországból, ezeknél a tételeknél korábban nyomon követési, valamint a minőséggel kapcsolatos gondok voltak.

A Portfolión arról lehet olvasni, hogy a magyarországi német társaságok jelenleg kevésbe optimisták a magyarországi gazdasági helyzetet illetően, mint fél évvel ezelőtt. A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara aktuális felmérése szerint ez alátámasztja azokat előrejelzéseket, amelyek szerint jövőre lassulhat a magyar gazdaság növekedési üteme.

A Magyar Idők cikke szerint a génmódosítás és a hormonkezelés helyett a precíziós technológiák, valamint a robotizáció adhat választ az agráriumot érintő kihívásokra. Nagy István agrárminiszter a lapnak hangsúlyozta, a modern technológiák alkalmazása jelentheti a hatékony mezőgazdasági termelés alapját. A tárcavezető kiemelte, hogy világszerte jelenleg 28 országban, mintegy 18 millió gazdaságban termesztenek génmódosított növényeket.

A Népszava arról közöl összeállítást, hogy október végén újraindul a hónap felfüggesztett állami elektromosautó-támogatási rendszer. A feltételeket könnyítették, így húszmillióra nőtt a felső vásárlási határ, emellett az eljárásrendet gyorsítanák. A rendelkezésre álló forrás mértékét összesen 2,3 milliárdról 3 milliárdra emelték. Az autónként másfél milliós vissza nem térítendő állami támogatás összege ugyanakkor nem módosul.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×