eur:
389.54
usd:
363.92
bux:
67966.37
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az új év első fővárosi újszülöttje, Klima-Vécsey Flóris a fővárosi Szent István Kórházban 2018. január 1-jén. A kisfiú 0 óra 23 perckor, 54 centiméterrel és 3400 grammal született a 41. hétre természetes úton, édesanyja első gyermekeként.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Több az esküvő és kevesebb a válás - lapszemle

A Magyar Idők Vizi E. Szilveszter agykutató, akadémikussal, a Magyarország Barátai Alapítvány kuratóriumának elnökével közölt interjút. A Népszava arról ír, hogy csökkent a születések és nőtt a halálozások száma 2017-ben, ugyanakkor több esküvő és kevesebb válás volt.

A Magyar Idők Vizi E. Szilveszter agykutató, akadémikussal, a Magyarország Barátai Alapítvány kuratóriumának elnökével közölt interjút. A professzor fontosnak tartja, hogy a Magyar Tudományos Akadémia körüli vitákban a valódi tudományos értékek ne sérüljenek. Szerinte az életet az értékek és nem az érdekek köré kell szervezni, és missziójának tartja, hogy összekösse azokat az embereket, akiknek fontos a magyar kultúra.

A Népszava arról ír, hogy csökkent a születések és nőtt a halálozások száma 2017-ben, ugyanakkor több esküvő és kevesebb válás volt. A lap a Központi Statisztikai Hivatal adatait szemlézve hangsúlyozza, hogy tavaly több mint 40 ezerrel csökkent a lakosság Magyarországon, mivel több mint 131 ezer ember halt meg, miközben 1500-al csökkent a születések száma 2016-hoz képest. A lakosság száma minden megyében kevesebb lett.

A Világgazdaság szerint kedvelik a cégek a csapatépítést. Idén 35 százalékkal több konferenciát és vállalati programot hirdettek meg mint tavaly, ami azt is jelenti, hogy nőtt a cégek költési hajlandósága a közösségépítésre. A lap szerint az átlagosan két és fél napos programok költsége középértéken 969 ezer forint, egy-egy résztvevőre több mint 30 ezer forintot szánnak a megrendelők.

A Világgazdaság arról számol be, hogy drágulhat a liszt. Az aratás után végrehajtott, átlagosan 8-9 százalékos áremelés után most ismét arra készülnek a malmok, hogy még több pénzt kérjenek a termékeikért. Ezzel a folyamatosan emelkedő búzaárak okozta költségnövekedéseket próbálják követni. Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. elnök-vezérigazgatója a lapnak azt mondta, hogy hosszú idő óta ebben a szezonban fordul elő először, hogy magasabb lesz a fogyasztás, mint amennyi a megtermelt búza. Hozzátette, hogy a pékek is áremelésre kényszerülnek majd.

A Magyar Idők arról ír, hogy célegyenesbe fordult a román gázkitermelés, a bukaresti képviselőház elfogadta a Fekete-tengeri altalajkincsek kitermelésére vonatkozó törvényt. Számítások szerint körülbelül 13,5 milliárd dollárt hozhat majd Romániának a tengeri gázlelőhelyek kitermelése. A román kormánypártok úgy becsülik: az ebből származó haszon mintegy fele az államé marad.

A Portfolio cikke szerint történelmi sikert ért el a Tesla. A vállalat a tervezettnél korábban közzétett harmadik negyedéves beszámolója szerint nagy nyereséget ért el, döntően elektromos autók gyártásával és értékesítésével. A portál szerint ez a bravúr még soha nem sikerült senkinek az iparágban. Ráadásul a jelek azt mutatják, hogy nem lesz szüksége a Teslának a tőkeemelésre. A befektetők így valósággal rávetették magukat a cég részvényeire, amelyek több mint 10 százalékot erősödtek.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×