eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Hűvös, esős idő várható a hosszú hétvégén

Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását újabb magassági hidegörvény alakítja, északi áramlással több fokkal hidegebb levegő érkezik hazánk fölé.

Vasárnap többnyire rövid napos időszakok mellett általában erősen felhős lesz az ég, északnyugaton lehet valamivel több napsütés – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Kezdetben keleten több helyen, másutt elszórtan, a déli óráktól egyre kevesebb helyen valószínű eső, zápor. Az északi szelet a Dunántúlon és északkeleten nagy területen erős, néhol viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között várható. Késő estére 6 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Az éjszaka második felében északkeleten, északon felszakadozik, csökken a felhőzet, másutt általában erősen felhős vagy borult marad az ég. Helyenként kisebb eső, zápor valószínű. Az északkeleti, északi szelet még többfelé élénk, helyenként főleg kezdetben erős lökések is kísérik. A hőmérséklet a késő esti 6, 12 fokról hajnalra 4, 9 fokig csökken.

Hétfőn az ország nagy részén a gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap, de eleinte délnyugaton, nyugaton még több lesz a felhő. Néhol kisebb eső lehet. Az északi, északkeleti szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között várható.

Kedden várhatóan kezdetben változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütésre számíthatunk, majd délutántól észak felől erősen megnövekszik a felhőzet. A nap nagy részében csapadék nem valószínű, késő délutántól, estétől észak felől egyre többfelé alakul ki eső, záporeső. A nyugati, északnyugati szelet az északi országrészben erős, néhol viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×