eur:
394.1
usd:
370.28
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Változik az időjárás

Az elmúlt napokhoz képest más lesz az időjárás jellege - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Továbbra is egy kelet-európai anticiklon peremén helyezkedik el a Kárpát-medence, a légköri frontok elkerülik térségünket. A tőlünk messze délnyugatra örvénylő, gyengülő mediterrán ciklon és egy hazánktól északnyugatra elhelyezkedő hideg légörvény hatására annyi változás történik időjárásunkban, hogy nyugati tájaink fölött tartósabban több lesz a felhő, és kissé gyengébb a nappali felmelegedés.

Keletebbre inkább csak fátyolfelhők lesznek az égen, és a hőmérsékletben sem várható egyelőre változás.

Várható időjárás az ország területén szerda estig

A Dunántúlon - elsősorban annak nyugati részén - tartósan felhős területek is lesznek, a Tiszántúlon ugyanakkor többnyire derült vagy gyengén fátyolfelhős időre számíthatunk. A középső országrészben változó felhőzet várható, szerdán többórás szűrt napsütéssel. A Dunántúl nyugati részén néhol jelentéktelen eső előfordulhat, másutt csapadék nem várható.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak helyenként élénkülhet meg a délkeleti, keleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de a nagyobb városok belső részein, a magasabban fekvő helyeken és a tópartokon ennél néhány fokkal enyhébb, a fagyzugokban hidegebb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 19 és 24 fok között várható, de a Dunántúl nyugati részén egy-két fokkal hűvösebb valószínű.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×