eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Novák Előd gépkarabéllyal lő az éleslövészeten az önkéntes műveleti tartalékos katonák kiképzésén a Magyar Honvédség püspökszilágyi kiképzőbázisán és lőterén 2016. augusztus 4-én. Novák Előd 2016. június 8-án bejelentette, hogy átadta a Jobbik elnökségének a képviselői mandátumáról szóló lemondó nyilatkozatot. Közölte azt is, hogy augusztus 31-ig nincs lehetőség mandátuma jogerős leadására az Országgyűlésnek, azonban önkéntes tartalékos kiképzése miatt addig is szünetelteti megbízatását és javadalmazást sem vesz fel.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Megvan, hol épül a magyar fegyvergyár

Már januárban megkezdődik a termelés a HM Arzenál kiskunfélegyházi gyárában.

Márciusban jelentette be az akkori honvédelmi miniszter, Simicskó István, hogy 2019 januárjában újraindul a magyar fegyvergyártás, sőt afegyverek összeszerelése már korábban megkezdődik. "A témával kapcsolatos korábbi nyilatkozatainkban foglaltak továbbra is helytállók, azoknál bővebb információt nem áll módunkban adni" – írta a projekt állásáról érdeklődő Világgazdaság megkeresésére most a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs osztálya.

A fejlesztésért a HM Arzenál Zrt. felel, amelynek vezérigazgatója, Kránicz Roland tavasszal licencszerződést írt alá a cseh Ceská Zbrojovka Export vállalat vezetőjével. Ennek értelmében egy tízéves megállapodás jött létre százmillió eurós összértékben 200 ezer lőfegyver gyártásáról.

A céginformációs adatbázisból kiderül, hogy a HM Arzenál 2018 februárjában új fióktelepet jegyeztetett be Kiskunfélegyháza külterületén. A harmincezres Bács-Kiskun megyei település polgármestere, Csányi József a helyi médiában a nyár közepén elmondta, hogy a magyar honvédség beruházása mérföldkőnek számít, mert ezzel egy korábban nem létező termelőtevékenység honosodik meg a városban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×