INFORÁDIÓ 
2020. január 21. kedd
Ágnes

szívroham

sztrók

állami egészségügyi ellátó központ

Pixabay

Nagy veszélyekre figyelmeztet az egészségügyi központ

Infostart / MTI

Egészségügyi roadshow-t indított az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, hogy felhívja a  figyelmet a szívinfarktus és a stroke kockázataira, a lehetséges megelőzési formákra.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése szerint évente megközelítőleg 17,5 millió ember hal meg szív- és érrendszeri megbetegedésekben. Magyarországon évente 30 ezren kapnak szívinfarktust és 15 percenként kerül valaki kórházba stroke miatt. A kormány emiatt kiemelt népegészségügyi kérdésként kezeli az effajta megbetegedéseket, és fontosnak tartja felhívni a figyelmet a prevencióra.

A roadshow-t október 13. és 17. között négy városban rendezik meg: Budapesten, Balatonfüreden, Dunaújvárosban és Szegeden.

A szűrőbuszban ingyenes szív- és érrendszeri rizikószűrést végeznek, valamint az érdeklődők részt vehetnek dietetikai és a dohányzásról leszokást segítő tanácsadáson.

A megbetegedésekre egy egészségügyben dolgozókból álló csapat is felhívja a figyelmet, ők a rendezvény 5 napja alatt futva, kerékpárral és kenuval, váltóban 665 kilométert tesznek meg.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018