INFORÁDIÓ 
2019. június 16. vasárnap
Jusztin

magyar honvédség

átalakítás

irányítás

belföld

Katonai központ jön létre Székesfehérváron

Infostart

Komoly átalakítást terveznek a Magyar Honvédség irányítási rendszerében.

Januártól átalakul a Magyar Honvédség parancsnoki struktúrája, és a hadsereg vezetését a tervek szerint a Magyar Honvédség Parancsnoksága venné át – értesült a Magyar Idők.

Az új vezetési központ a jelenlegi Összhaderőnemi Parancsnokság és a Honvéd Vezérkar összevonásával jönne létre, különválasztva ezt a szervezeti egységet a budapesti Honvédelmi Minisztériumtól. A vezérkar a budapesti Honvédelmi Minisztériumból elköltözne Székesfehérvárra.

A lap értesülése szerint az új szervezeti egység neve a Magyar Honvédség Parancsnoksága lenne, ahol gyakorlatilag a haderő vezetése folyna, együttműködve a haderőnemek vezetőivel.

A legfontosabb stratégiai döntések a Honvédelmi Minisztériumban születnek, a Magyar Honvédség pedig végrehajtó szervként funkcionál.

Ezzel nemcsak a párhuzamosságokat szüntetnék meg a döntések előkészítésében, hanem helyretennék az irányítás és vezetés egycsatornás rendjét, illetve csökkenthetnék a bürokráciát is.

A Honvédelmi Minisztérium a Magyar Időknek megerősítette, hogy valóban tervezik a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar dezintegrációját, az irányítás és vezetés rendjének átalakítását a hatékonyság és a döntés-előkészítés idejének rövidítése érdekében.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018