eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Egy turista fényképez a szmogos, ködös időben a Lánchíd budai hídfője közelében 2017. február 15-én. Budapesten ismét elrendelte Tarlós István főpolgármester a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, miután a mérőállomásokon a szálló por légszennyezettségi szintje február 13-án három, 14-én pedig négy mérőponton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Emelkedik a szmogkoncentráció Magyarországon

Az egészségügyi határértéket több mérőponton elérte a szálló por koncentrációja. A száraz, szélmentes időben a levegőminőség további romlása várható a fővárosban.

Anticiklon határozza meg az időjárásunkat napok óta, ez várható a következő napokban sem változik -mondta az InfoRádiónak Kuntár Roland. Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hozzátette: sok a napsütés, gyenge a légmozgás és száraz az idő. Ez kedvez a szállópor-koncentráció növekedésének mind a fővárosban, mind az ország többi részén.

Egyes időszakokban már a tájékoztatási küszöbértéket környékén alakulnak, főleg a főváros egyes mérőpontjain, azon belül is a forgalmasabb csomópontoknál. Átlagosan

az egészségügyi határérték körül mozog a szálló por koncentrációja.

Kuntár Roland szerint az jelentős változásra a napokban nem számíthatunk, marad az anticiklon, gyenge vagy mérsékelt légmozgással. Csapadék sem várható. „Ha stabilan megmarad ez az anticiklon, akkor várhatóan napról napra romolhat ez a helyzet” – hangsúlyozta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×