INFORÁDIÓ 
2019. május 23. csütörtök
Dezső

szmog

időjárás

komposzt

Budapest, 2017. február 15. Egy turista fényképez a szmogos, ködös időben a Lánchíd budai hídfője közelében 2017. február 15-én. Budapesten ismét elrendelte Tarlós István főpolgármester a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, miután a mérőállomásokon a szálló por légszennyezettségi szintje február 13-án három, 14-én pedig négy mérőponton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Emelkedik a szmogkoncentráció Magyarországon

Infostart / InfoRádió - Fehér Anna
Újabb cikkünk a témában:

Az egészségügyi határértéket több mérőponton elérte a szálló por koncentrációja. A száraz, szélmentes időben a levegőminőség további romlása várható a fővárosban.

Anticiklon határozza meg az időjárásunkat napok óta, ez várható a következő napokban sem változik -mondta az InfoRádiónak Kuntár Roland. Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hozzátette: sok a napsütés, gyenge a légmozgás és száraz az idő. Ez kedvez a szállópor-koncentráció növekedésének mind a fővárosban, mind az ország többi részén.

Egyes időszakokban már a tájékoztatási küszöbértéket környékén alakulnak, főleg a főváros egyes mérőpontjain, azon belül is a forgalmasabb csomópontoknál. Átlagosan

az egészségügyi határérték körül mozog a szálló por koncentrációja.

Kuntár Roland szerint az jelentős változásra a napokban nem számíthatunk, marad az anticiklon, gyenge vagy mérsékelt légmozgással. Csapadék sem várható. „Ha stabilan megmarad ez az anticiklon, akkor várhatóan napról napra romolhat ez a helyzet” – hangsúlyozta.

Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

Jelentősen megnőtt a levegő szállópor-koncentrációja
 


Ne égess, komposztálj! kampány
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018