eur:
393.98
usd:
364.87
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Panama City, 2018. október 12.A helyi piac megrongálódott épületénél végeznek romeltakarítást emberek a Michael hurrikán pusztítása után a floridai Panama Cityben 2018. október 11-én. A természeti katasztrófa Floridában, Georgiában és Észak-Karolinában eddig hét halálos áldozatot követelt. (MTI/EPA/Dan Anderson)
Nyitókép: Dan Anderson (MTI/EPA)

Apokaliptikus pusztulás Floridában

Rombolás és pusztítás maradt a Michael hurrikán nyomában Floridában csütörtökön, a rendkívüli időjárás hét halálos áldozatot is követelt.

Az időközben trópusi viharrá "szelídült" Michael csütörtök este már Dél-, és Észak-Karolinában tombolt, miközben Florida nyugati partvidékein kezdik számba venni a vihar következményeit.

A helyreállítási munkálatok Floridában még nem kezdődtek el, mert házak, utcák és utak állnak másfél-kétméteres vízben, a hömpölygő áradat törmelékeket, autóroncsokat, kicsavart fákat sodor. Az óránként 250 kilométeres sebességgel süvítő szél szinte mindent romba döntött, egyes tengerparti városok mentén a széllökések két és félméteresre emelték a tenger hullámait.

Panama City és Mexico Beach - két üdülővároska - ép ház nélkül maradt.

"Apokaliptikus a pusztulás"

- e szavakkal tudósított a helyszínről a CBS televízió. Szakemberek szerint nagy a fertőzésveszély, arra hívják fel a helybéliek figyelmét, hogy egyelőre még csónakkal se menjenek ki az elárasztott utcákra. A déli államban 370 ezer embernek rendeltek el kötelező evakuálást, de sokan ennek ellenére sem voltak hajlandóak elhagyni otthonukat. Helyi idő szerint csütörtökön este 900 ezer háztartás volt áram nélkül.

A vihar Floridában, Georgiában és Észak-Karolinában eddig hét halálos áldozatot szedett. A trópusi ciklon Észak-Karolinán keresztül Virginia felé halad, a meteorológusok szerint meglehetősen gyorsan. Virginiából a vihar az előrejelzések szerint a nyílt óceán felé veszi majd útját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×