eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Asha, a nőstény elefántborjú (b) anyja, Angele és öccse, a 2017 novemberében született Arun társaságában az ötödik születésnapjára kapott finomságokkal a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2018. február 14-én.
Nyitókép: Kovács Attila (MTI)

Örökbefogadók az állatkertben

Vasárnap rendezik meg a Fővárosi Állat- és Növénykertben az őszi nevelőszülő értekezletet, ekkor az állatok örökbefogadói ingyenesen léphetnek be az állatkertbe.

Az örökbefogadó csomagban van két meghívó: egy a tavaszi, egy pedig az őszi szülői értekezletre szól – mondta az InfoRádiónak Montskó Éva. A Budapesti Állatkertért Alapítvány kuratóriumi elnöke hozzátette: ezeken a napokon a nevelőszülők ingyen juthatnak be az állatkertbe, hogy meglátogathassák védencüket.

Az egész napos programon a látogatók beszélhetnek a gondozókkal, „sok intimitást, érdekességet megtudhatnak arról, hogy hogyan töltik kedvenceik a mindennapjaikat, mit esznek, mennyit gyarapodtak, hogy érzik magukat” - mondta Montskó Éva.

A gyerekeket állomásjátékkal várják: az állatkert különböző pontjain játékos feladatokat oldhatnak meg, apró ajándékokat kapnak, és ha minden állomást teljesítenek, állatos újsággal és csokival is gazdagodnak.

Az örökbefogadásból befolyó összeget elsősorban az állatok tartási körülményeinek javítására fordítják, idén környezetgazdagító és foglalkoztató eszközöket vettek. „Legutóbb például az orrszarvúaknak, a zebráknak és a nagyobb testű állatoknak adtunk labdákat” – tájékoztatott az alapítvány kuratóriumi elnöke, aki hozzátette: ezek speciális, bevizsgált, drága kellékek.

„Azok is lehetnek felelős állattartók, akiknek nincsen lehetőségük otthon tartani állatokat, épp azáltal, hogy örökbe fogadnak egy állatkerti állatot”

– jegyezte meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×