eur:
393.77
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Négynapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő két hétben - a nap hírei

Az ellenzék által támogatott Németh Angéla nyerte a 15. kerületben az időközi polgármester-választást. Egyebek között az egészségügy, és az úthasználat területén lesznek változások október elsejétől. A külföldi befektetésekről és a Sargentini-jelentésről is dönthetnek jövő héten az Országgyűlésben.

Az ellenzék által támogatott Németh Angéla nyerte a 15. kerületben az időközi polgármester-választást, a szavazatok kicsivel több mint 50 százalékával - olvasható a Nemzeti Választási Iroda honlapján. A 10. kerületben tartott időközi önkormányzati választáson a fideszes Szilágyi-Sándor András győzött a szavazatok 53,5 százalékával.

Több változásra is számítani kell október elsejétől. Megkezdi tevékenységét a Nemzeti Népegészségügyi Központ, szigorodnak az adósságfék szabályok és drágul a heti autópálya matricák többsége. Szintén október elsejétől lép életbe az új gyülekezési törvény, amely az 1989-es jogszabályt váltja fel.

Négynapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő két hétben. A képviselők kedden dönthetnek a Magyarország biztonsági érdekét sértő külföldi befektetések ellenőrzéséről szóló javaslatról, szerdán pedig a Sargentini-jelentés elleni kormánypárti határozati javaslatról tárgyalhatnak.

Az ENSZ a lehető legrosszabb választ adhatja a migrációs válságra a készülő globális migrációs csomagjának elfogadásával - ismételte meg a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a világszervezet közgyűlésén elhangzott felszólalása után, a Kossuth Rádióban megerősítette: Magyarország semmilyen formában nem fogja magára nézve kötelezőnek elismerni az ENSZ migrációs csomagját.

Elrendelte a bíróság a várpalotai kettős gyilkosság gyanúsítottjának letartóztatását - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség. Az elkövető csütörtök délután megfojtotta a korábban hozzá közel álló 22 éves sértettet, kétéves gyermekét is olyan súlyosan bántalmazta, hogy belehalt sérüléseibe. A férfi részletes beismerő vallomást tett.

Fokozott ellenőrzést rendelt el 8 megyében az országos rendőrfőkapitány október elsejétől 2019. március 6-ig. A rendőrfőkapitány jogsértő cselekmények megelőzéséért, illetve felderítéséért döntött az akcióról Zala, Somogy, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Vári Attila lett a Magyar Vízilabda Szövetség új elnöke. A szervezet közgyűlésén, a játékosként kétszeres olimpiai bajnok sportvezetőt egyhangú döntéssel választották meg, megbízatása 2020. október 22-ig szól. Az új sportvezető az InfoRádiónak az utánpótlásedzők képzésének fejlesztését nevezte egyik legfontosabb céljának.

Az Indonéziához tartozó Celebesz szigetén a legutóbbi jelentések szerint 832-en meghaltak és több százan megsérültek a pénteki két nagy erejű földrengésben és szökőárban. Az Európai Unió 1,5 millió euró segélyt bocsát az indonéz földrengés áldozatai számára.

Várhatóan nem lesz sikeres a macedón népszavazás az ország nevének megváltoztatásáról, mivel a részvételi arány 17 óráig 30 százalék alatti volt. Az érvényességhez a választásra jogosultak több mint a felének az urnák elé kellett volna járulnia.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×