eur:
394.25
usd:
370.27
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Szabadka külvárosának egy erdős részén húzzák meg magukat azok a menekültek, akik itt próbálnak átjutni a schengeni határokon. A csak férfiakból álló rögtönzött tábor tagjai közül többen kíséreltek meg átjutni a zöldhatáron Magyarországra, de visszatoloncolták őket. Ezt támasztják alá a közelmúltban a déli határszélen elfogott illegális határátlépők számának növekedését mutató rendőrségi statisztikák is. A képeken főként pakisztáni, illetve afgán és indiai férfiak láthatók, akik közül többen hónapok óta élnek Szabadka környékén.
Nyitókép: MTI Fotó: Ujvári Sándor

Bakondi György: Magyarország a másik oldalon áll

Az illegális migráció lesz a  jövő évi európai parlamenti választások fő kérdése a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint.

Bakondi György sz M1-esn azt mondta, hogy Európa a bevándorláspárti és a bevándorlás ellenesek két csoportjára osztható. A bevándorláspárti erők vezetésére Emmanuel Macron francia elnök be is jelentkezett - jegyezte meg a főtanácsadó, kiemelve: Magyarország a másik oldalon áll.

A főtanácsadó úgy látja: a választás közeledtével a liberális baloldali politika is felismerte, hogy a társadalmak nem akarják az eddigi európai politika folytatását, hanem változást akarnak, a biztonságra törekszenek. Ezért mostanában számos politikus - köztük olyanok, akik korábban a nyitott határok és a tömeges beengedés hívei voltak - a külső határok védelméről beszélnek.

Bakondi György hangsúlyozta, Magyarország és számos más ország is teljes mértékben elfogadhatatlannak, szuverenitásukat súlyosan sértő megoldásnak tartja, hogy a külső határok védelme azt jelentse, hogy a határőrizetet kiveszik az adott tagállam kezéből.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×