INFORÁDIÓ
2021. július 29. csütörtök
Flóra, Márta

bakondi györgy

migráció

ep-választás

Szabadka külvárosának egy erdős részén húzzák meg magukat azok a menekültek, akik itt próbálnak átjutni a schengeni határokon. A csak férfiakból álló rögtönzött tábor tagjai közül többen kíséreltek meg átjutni a zöldhatáron Magyarországra, de visszatoloncolták őket. Ezt támasztják alá a közelmúltban a déli határszélen elfogott illegális határátlépők számának növekedését mutató rendőrségi statisztikák is. A képeken főként pakisztáni, illetve afgán és indiai férfiak láthatók, akik közül többen hónapok óta élnek Szabadka környékén.

Bakondi György: Magyarország a másik oldalon áll

Infostart / MTI
Újabb cikkünk a témában:

Az illegális migráció lesz a  jövő évi európai parlamenti választások fő kérdése a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint.

Bakondi György sz M1-esn azt mondta, hogy Európa a bevándorláspárti és a bevándorlás ellenesek két csoportjára osztható. A bevándorláspárti erők vezetésére Emmanuel Macron francia elnök be is jelentkezett - jegyezte meg a főtanácsadó, kiemelve: Magyarország a másik oldalon áll.

A főtanácsadó úgy látja: a választás közeledtével a liberális baloldali politika is felismerte, hogy a társadalmak nem akarják az eddigi európai politika folytatását, hanem változást akarnak, a biztonságra törekszenek. Ezért mostanában számos politikus - köztük olyanok, akik korábban a nyitott határok és a tömeges beengedés hívei voltak - a külső határok védelméről beszélnek.

Bakondi György hangsúlyozta, Magyarország és számos más ország is teljes mértékben elfogadhatatlannak, szuverenitásukat súlyosan sértő megoldásnak tartja, hogy a külső határok védelme azt jelentse, hogy a határőrizetet kiveszik az adott tagállam kezéből.

Nyitókép: MTI Fotó: Ujvári Sándor
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018