eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Módosulhat a bírósági végrehajtási törvény - lapszemle

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy gőzerővel zajlik a végrehajtói kar megújítása. Fölmondta önkéntestúlmunka-szerződését a Honvédkórház 112 aneszteziológus és traumatológus szakorvosa – közli a Népszava.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy gőzerővel zajlik a végrehajtói kar megújítása, a napokban harminc új végrehajtó tette le az esküt. Ezzel egy időben a végrehajtási eljárások is átláthatóbbá és egyszerűbbé válhatnak majd egy most készülő törvénymódosítás nyomán, amit már ősszel tárgyalhat az Országgyűlés.

Fölmondta önkéntestúlmunka-szerződését a Honvédkórház 112 aneszteziológus és traumatológus szakorvosa – közli a Népszava. A lap úgy értesült, hogy az érintettek így reagáltak arra, hogy a kórház menedzsmentje júniusban megvonta az önkéntes túlmunkáért adható juttatást. Ettől kezdve viszont a korábbi heti 60 óra helyett 48 órát dolgoznak, ami miatt több tervezett műtétet is halasztani kell, növelve ezzel a várólistákat az intézményben.

A Világgazdaság szerint egyre több nő jelentkezik járművezetőnek a BKV-nál. Az elmúlt években mintegy tíz százalékkal nőtt a villamosvezetőnek jelentkezők között a nők aránya, ez is hozzájárult ahhoz, hogy a villamosok 40 százalékát már nők vezetik a fővárosban - tájékoztatta a lapot a BKV.

A Portfolio-n arról olvashatnak, hogy sokaknak jól jött a lakásárak különböző mértékű emelkedése. Minél jobban drágulnak ugyanis a budapesti lakások a többi régió ingatlanjaihoz képest, úgy kerülnek egyre könnyebb helyzetbe a fővárosi tulajdonosok. Egy 50 négyzetméteres lakás eladásával már akár egy 400-500 négyzetméteres házba is költözhetnek, már ha feladják a városi életüket.

Az önkormányzatok részére bocsát ki államkötvényt az Államadósság Kezelő központ szeptemberben – közli a Világgazdaság. Az új kötvényt kizárólag helyi önkormányzatok vásárolhatják meg és a futamidő alatt is értékesíthetik az államkincstárnak, mint forgalmazónak. A 3 éves futamidővel és évi 1,25 százalékos kamattal kínált kötvénnyel az önkormányzatok a lap szerint vonzó és biztonságos befektetési lehetőséghez jutnak.

A Népszava szerint a közfoglalkoztatottakat, a nyugdíjasokat és a kisgyerekes nőket tekinti a kormány a magyar munkaerőpiac „mankójának”. Programokkal is kísérletezik a kabinet, amelyek célja, hogy a következő másfél évben mintegy 50 ezer embert vezessenek vissza az elsődleges munkaerőpiacra.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×