eur:
392.25
usd:
366.83
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Eva Varholiková Rezesová vádlottat bevezetik az ellene négy halálos áldozatot okozó ittas járművezetés vádjával folyó másodfokú büntetőper ítélethirdetésére a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalótermében 2014. szeptember 11-én. A bíróság súlyosbította és jogerősen 9 év börtönbüntetésre ítélte a vádlottat.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Milliárdok várják a szabaduló Eva Rezešovát

A négy ember haláláért felelős szlovák milliomosnő kedden szabadul a Gyorskocsi utcai börtönből.

Eva Rezešová 2012-ben az M3-as autópályán ittasan rohant bele BMW terepjárójával 165 kilométeres sebességgel az előtte haladó Fiat Puntóba, amely teljesen kiégett, utasai közül hárman a helyszínen életüket vesztették, a negyedik áldozat a kórházban halt meg.

Az egykori szlovák közlekedési miniszter lányát 9 éves börtönbűntetésre ítélte másodfokon a Budapest Környéki Törvényszék, ám jó magaviselete okán 6 év után feltételesen távozhat a Gyorskocsi utcai börtönből. Az elítéltet több sajtóhír szerint is mintarabként tartották nyilván, példás magaviselete miatt 2017. december 23-án, valamint december 31-én egy-egy napra már hazamehetett a börtönből családjához. A börtön varrodájában dolgozott, valamint folyékonyan megtanult magyarul.

A Blikk információi szerint Eva Rezešová búcsúzásképpen apró ajándékokat készített zárkatársainak, sőt, a számára már fölöslegessé vált személyes tárgyait is szétosztotta a bent maradók között. Ahogy a rabok szabadulásakor szokás – a hétfői napot már nem rabtársaival, hanem egy külön szabadulószobában töltötte, ahol csak az őrökkel válthatott szót.

A lap információja szerint Eva Rezešová egyenesen anyja kassai házába megy majd, miután kilép a börtön kapuján. A család egyes becslések szerint 200 millió dolláros, azaz több mint 55 milliárd forintos vagyona nem csökkent a börtönbüntetés alatt, testvére és édesanyja gondoskodott róla, hogy az apa, Alexander Rezes által megkeresett vagyon a család tulajdonában maradjon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×