INFORÁDIÓ
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta

czeglédy csaba

előzetes letartóztatás

óvadék

ügyészség

Czeglédy Csaba (b) a Szegedi Járásbíróságon 2018. április 4-én. A Csongrád Megyei Főügyészség indítványozta előzetes letartóztatásának három hónappal történő meghosszabbítását. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselőt március 1-jén engedték ki a börtönből, miután képviselőjelölt lett, így megillette a mentelmi jog. Ezt azonban a Nemzeti Választási Bizottság március 2-án felfüggesztette, aznap este ismét őrizetbe vették, majd a bíróság harminc napra elrendelte előzetes letartóztatását.

Czeglédy Csaba kikerülhet az előzetesből 50 millió forint ellenében

Infostart

50 millió forintos óvadékkal kikerülhet az előzetes letartóztatásból Czeglédy Csaba, a szombathelyi önkormányzat volt szocialista képviselője.

Óvadék ellenében a Szegedi Járásbíróság megszüntetné Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását, és négy hónapra bűnügyi felügyeletét rendelné el a lakóhelyén. A Csongrád Megyei Főügyészség azonban fellebbezett a bírósági döntés ellen - írja a hvg.hu. Az ügyészség szerint indokolt fenntartani az eddigi kényszerintézkedéseket, mivel máshogyan sem a bűnismétlés veszélye, sem pedig az eljárás meghiúsításának a veszélye nem küszöbölhető ki.

A főügyészség ezen túl – figyelemmel arra, hogy dr. Czeglédy Csaba letartóztatása szeptember 5-én letelik – indítványt tett annak meghosszabbítására három hónappal.

Czeglédi ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt van folyamatban eljárás. Az ügyészség szerint a szombathelyi önkormányzat volt szocialista képviselője olyan diákmunka-közvetítéssel foglalkozó céghálózatot alakított ki 2011 és 2017 között, amelynek tagjai nem vallották be az áfát és a személyi jövedelemadót, vagy ha mégis, nem fizették be.

Nyitókép: Rosta Tibor
A címlapról ajánljuk

Rusvai Miklós rendet vág

Kell-e méretni az emlékeztető vakcina előtt? Mire lehet következtetni az értékekből, ha méret...
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018