eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Duna ártere alacsony vízállásnál Vámosszabadi határában 2018. augusztus 14-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Krizsán Csaba

Tarthatatlan a helyzet, szivattyúzzák a vizet a Ráckevei-Soroksári Duna-ágba

 A tartósan alacsony Dunai vízállás ellehetetleníti a Ráckevei-Soroksári Duna-ág természetes vízpótlását.

Megkezdték a Ráckevei-Soroksári Duna-ág vízpótlását a vízügyi szakemberek, mert a Duna tartósan alacsony vízállása ellehetetleníti a Duna-ág természetes vízpótlását, ezért szükségessé vált a szivattyús vízpótlást.

Telepítik az ideiglenes szivattyúkat, és az éjszakai órákban megkezdték a víz átemelését. A Dunán Budapestnél csütörtök reggel 86 centiméteres vízállást mértek, ami 35 centiméterrel magasabb, mint a 2003-ban mért 51 centiméteres legalacsonyabb vízszint.

Az előrejelzések szerint a Duna hazai szakaszán kismértékű (körülbelül 10-15 centiméteres) vízszintemelkedés lesz a következő napokban, majd további lassú apadás várható.

A meteorológiai előrejelzések szerint a következő bő egy hétben minimális a csapadék esélye a vízgyűjtő területeken, ezért a jövő hét elejére a Duna vízszintje helyenként erősen megközelíthetik az eddig mért legalacsonyabb vízállást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×